Didžiojoje LNOBT salėje susirinkę žiūrovai išvydo įspūdingą reginį. Scenoje arijas iš garsiausių operų vienas po kito atliko baritonas Vytautas Juozapaitis, sopranai Asmik Grigorian, Sigutė Stonytė ir Irena Milkevičiūtė, jaunosios kartos talentingieji solistai tenorai Vaidas Vyšniauskas ir Edmundas Seilius, bosas Eugenijus Chrebtovas. Scenoje taip pat pasirodė baleto solistai Olga Konošenko ir Romas Ceizaris.

Bene labiausiai buvo laukta pasaulinio garso mecosoprano 70 metų rusų atlikėjos J. Obrazcovos pasirodymo. Operos gerbėjus sužavėjo jos atlikta P. Čaikovskio „Pikų damos“ grafienės arija, taip pat – su V. Vyšniausku atliktas Karmen ir Chosė duetas (G. Bizet „Karmen“).

„Po koncerto liko labai šilti jausmai. Čia, Lietuvoje, sutikau puikius solistus, jie man paliko didžiulį įspūdį. Tenorą V. Vyšniauską aš jau pasikviečiau į Maskvoje rengiamą išskirtinį koncertą dainuoti su manimi. Visų kitų Chosė, kuriuos buvau numačiusi, jau atsisakiau. Nusprendžiau, kad šią partiją atliks tiktai V. Vyšniauskas“, - kalbėjo kolegų meistriškumo sužavėta J. Obrazcova.

Labai retai Lietuvoje viešinčią atlikėją koncerto vedėjas muzikologas Viktoras Gerulaitis pristatė ir kitu – Elenos Žiūraitienės – vardu. Solistės antrasis vyras buvo prieš dešimtmetį Anapilin iškeliavęs garsus lietuvių dirigentas Algis Žiūraitis, su juo rusų atlikėja koncertavo Maskvos Didžiojo teatro scenoje.

„Atvykus į Lietuvą, man iš naujo kilo prisiminimai apie savo vyrą Algį, kurį iki šiol tebemyliu. Lietuva gali didžiuotis, kad turėjo tokį puikų dirigentą ir nuostabų žmogų“, - tvirtino J. Obrazcova, turinti ir Lietuvos respublikos pilietybę. Atlikėja pažadėjo mūsų šalyje ateityje dar surengti solinį koncertą.

Operos solistas 80 metų J. Jocys koncerto metu sulaukė daugybės sveikinimų. Juos siuntė ir koncerto globėjas Prezidentas Algirdas Brazauskas bei renginio mecenatas ŪBIG prezidentas Vladimiras Romanovas.

„Esu labai sujaudintas ir sužavėtas“, - po renginio sakė pagrindinis vakaro herojus J. Jocys.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją