Labdaros koncerte gros net 8 pasaulinio garso atlikėjai, tarp kurių iš Lietuvos kilęs vienas charizmatiškiausių šių dienų smuikininkų Julianas Rachlinas, tūkstantines minias pasaulyje surenkantis Aleksejaus Igudesmano ir Richardo Hyung-Ki Joo duetas bei Vilniuje gimęs Izraelio pianistas, šiandien grojantis garsiausiose pasaulio scenose, Itamaras Golanas. Šiame projekte dalyvaus ir keli Lietuvos muzikantai – Mstislavo Rostropovichiaus fondo remiamas jaunas, perspektyvus fleitininkas Vytenis Gurstis bei vienas geriausių Lietuvos perkusininkų Pavelas Giunteris.

„Man nepaprastai džiugu, kad tiek daug iškilių žmonių sutiko be jokio atlygio prisidėti prie šio kilnaus projekto, skirto Afganistano vaikams. Goro provincijoje šiandien yra 397 mokyklos, iš kurių 327 neturi pastatų, todėl vaikai yra priversti mokytis palapinėse ar tiesiog po medžiais. Dar didesnė visoje provincijoje, ypač mokyklose, yra vandens ir sanitarinių sąlygų problema - daugumai gyventojų pagrindinis vandens šaltinis yra lietaus vanduo“, - sako UNICEF Lietuvos nacionalinio komiteto vykdomoji direktorė Jovita Majauskaitė.

Anot jos, pastatyti vieną mokyklą Goro provincijoje, kartu užtikrinant priėjimą prie švaraus geriamo vandens bei tinkamas sanitarines sąlygas, kainuoja 273 tūkst. litų. Šias lėšas tikimasi surinkti pardavus bilietus į klasikinės muzikos koncertą, į kurį atvyks ir legendinis slaptojo agento 007 vaidmens atlikėjas aktorius R. Moore‘as. Koncertą tiesiogiai transliuos Lietuvos televizija bei Lietuvos radijas, dėl transliacijos šiuo metu taip pat deramasi su tarptautiniu prancūzų klasikos ir džiazo kanalu „Mezzo TV“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją