Modernioje pasakos versijoje norima pabrėžti, kad nėra tik blogų arba tik gerų žmonių. Iš viso spektaklyje dalyvaus 34 aktoriai, 10 iš jų – pagrindiniai vedėjai, kiti – vaidins miestiečius.

Pamotė (Viktorija Kuodytė), kažkada pretendavusi tapti Karaliene, visas savo pastangas skiria, kad jos dukra (Dalia Morozovaitė) ištekėtų už princo. O pastaroji ne tokia jau bloga mergina.

Princas (Leo) – tai šiuolaikinis gražuolis, merginų numylėtinis, kurį visur supa du draugai (Giedrius Arbačiauskas ir Dalius Skamarakas), kurių originalioje pasakos versijoje nėra.

Čia pasirodo ir Šokių Mokytojas (Arvydas Dapšys) - manieringas ir kaprizingas princo ir jo draugų „kankintojas“. Karalius (Rafailas Karpis) ir Karalienė (Larisa Kalpokaitė) - pareigingi tėvai, kurie pareigą valstybei vertina labiau nei asmeninę sūnaus laimę.

Pasakoje išvystame ir įvykius komentuojantį Juokdarį (Dominykas Vaitiekūnas), beprotiškai įsimylėjusį pamotės dukrą.

Fotoalbume – pagrindiniai aktoriai, papuošti Vilmos Galeckaitės-Dabkienės kostiumais, grimas- Ritos Aukščiūnienės.

Pelenė šį kartą neturi ją globojančios fėjos, bet turi stebuklingus riešutus nuo mirusios mamos lazdyno... Kiekviename iš jų ji randa tai jai tinkantį kostiumą, tai puotos suknelę.

Galiausiai Princo nuotakos paieška tampa tarsi atranka į šiuolaikinį talentų šou...
Pasakos apie Pelenę motyvais siužetą sukūrė spektaklio režisieriai Giedrius Arbačiauskas ir Antanas Gluskinas.

Muzikos autorius yra Marius Matulevičius, o eiliuoto teksto autorė - Viktorija Matulevičienė. Scenografiją pasakai kuria Andželika Šulcaitė, kostiumus - 2006 metais apdovanota „Auksiniu scenos kryžiumi“ už geriausią kostiumus ir scenografiją apdovanota Vilma Galeckaitė- Dabkienė. Choreografiją muzikinei pasakai kuria latvis Agris Danilevič.

Žiūrovai pasaką pamatys Vilniuje gruodžio 12 d., Kaune – gruodžio 19 d. ir Šiauliuose gruodžio 20 d.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją