Šiemet prestižiniame renginyje dalyvavo 600 tapytojų, tarp jų – ir savo darbus visoje Europoje eksponuojantis L. Lago. Šiuo metu kartu su žmona juvelyre Jurga Karčiauskaite-Lago Lietuvoje gyvenantis ir kuriantis tapytojas apdovanotas „Medalla de honor“ – išskirtine garbės premija.

„Esu maloniai nustebintas ir neparastai džiaugiuosi šiuo apdovanojimu. Ispanija garsėja talentingų menininkų gausa, todėl „Premio BMW de pintura“ man yra ne tik mano kuriamų darbų įvertinimas, bet ir didelė garbė“, - sakė ką tik iš Madrido į Lietuvą sugrįžęs dailininkas.

Jau 24 metus Ispanijoje kasmet organizuojamas konkursas „Premio BMW de pintura“ dėl savo gilių tradicijų vertinant aukščiausio lygio menininkus svarbus ne tik visai Ispanijos meno bendruomenei, bet ir kūrėjus globojančiai karališkajai šeimai, apgaubiančiai konkurso dalyvius ypatingu dėmesiu.

Minėtą premiją L. Lago įteikė Ispanijos karalienė, o apdovanojimo ceremonija vyko „Palacio de Zarsuela“ - Ispanijos monarchų rūmuose, kur yra nuolatinė karališkosios šeimos gyvenamoji rezidencija.

Premiją laimėjusį paveikslą („Pasikėsinimas” - dailininko autoportretas, atliktas realistine tapybos technika; medžiagos – aliejus, drobė) L. Lago liepos mėnesį buvo pristatęs ir Lietuvoje vykusioje pirmojoje meno mugėje „Art Vilnius“. 35 metų L. Lago jau anksčiau buvo pelnęs tarptautinį pripažinimą („Foundation of the Arts and Artists“ apdovanojimas, „Arte Joven de Galicia”), tačiau ši premija – itin svarbi ir reikšminga tokiam jaunam menininkui.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją