Klaipėdos miesto savivaldybės Užsienio ryšių skyriaus duomenimis, "Jūros šventėje" dalyvaus oficialios delegacijos iš Švedijos, Lenkijos, Rusijos, Baltarusijos bei Latvijos. Nors šiemet į šventę atvyks ne tiek daug užsienio delegacijų kaip pernai, tačiau tradiciškai laukiama svečių iš miestų partnerių.

Į Klaipėdą atvyks Karlskronos (Švedija) savivaldybės administratorius Kentas Levenas (Kent Lewen), Liepojos (Latvija) savivaldybės administratorius Valdis Skujinis su žmona, Kaliningrado (Rusija) savivaldybės tarybos pirmininko pavaduotoja Ala Kalašnikova bei Kultūros skyriaus viršininkė Svetlana Sikoza. Taip pat svečiuosis Čerepoveco (Rusija) mero patarėja Larisa Kot, Ščecino (Lenkija) savivaldybės Kultūros departamento direktoriaus pavaduotojas Jeržis Raducha (Jerzy Raducha).

Iš Mogiliovo (Baltarusija) atvyks Socialinio aptarnavimo centro direktorė Marina Snytko ir Kirovo vardo automobilių gamyklos vyr. konstruktorius Mikalajus Karytka.

Uostamiesčio savivaldybės Užsienio ryšių skyriaus specialistai sako, jog labai džiugu, kad į "Jūros šventę" pavyko pakviesti Hamburge leidžiamo kelionių turistinio žurnalo "Merian" redaktorę Hani Rap (Hanni Rapp) ir fotografą Kristianą Euterhusą (Christian Euterhus).

Šis žurnalas, anot savivaldybės darbuotojų, pardavinėjamas visuose Vokietijos knygynuose ir spaudos kioskuose. Rudenį specialus numeris bus skirtas Baltijos šalims, tad apie Klaipėdą ir "Jūros šventę" galės sužinoti platus Vokietijos skaitytojų ratas.

Be to, užsieniečių delegacijas turėtų papildyti nemažas būrys svečių iš Lietuvos miestų. Klaipėdos savivaldybės atstovės spaudai teigimu, jau gautas oficialus patvirtinimas, kad kai kuriuose "Jūros šventės" renginiuose dalyvaus ir Lietuvos Prezidentas Rolandas Paksas bei kiti aukšti šalies pareigūnai.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją