Lietuvos vardo tūkstantmečio žolynų takelį D. Kunčienė pradėjo austi dar sausio mėnesį ir šiame neįprastame kūrybos procese pakvietė dalyvauti kauniečius, visus Lietuvoje ir už jos ribų gyvenančius žolinčius ir žolininkus, sveikos gyvensenos propaguotojus, bendruomenes, pavienius žmones. Šios idėjos sumanytojos ir iniciatorės tikslas – bendromis jėgomis išausti žolynų takelį, kuriuo kažkada žoliaudami ėjo Vydūnas, Jonas Basanavičius, Eugenija Šimkūnaitė, tėvas Stanislovas.

Prireikė vienerių metų, kol buvo nuaustas unikalus iš tūkstančio pavadinimų augalų, žaliuojančių Lietuvos laukuose ir pievose, takas. Jis buvo audžiamas iš gabalėlių, kurie metų pabaigoje buvo sudurti. Net 213 rūšių žolynų augalų takeliui padovanojo Dubravos arboretumas. Visą audimo procesą norintieji galėjo pamatyti nuotraukų kaleidoskope „555 Lietuvos vardo tūkstantmečio takelio audimo akimirkos".

Tūkstančio žolių takelis bus ilgaamžis ir ypatingas, nes vysdami pievų augalai skleidžia nenusakomus aromatus, o sudžiūvę įgauna neįprastas spalvas. Beveik 40 m ilgio žolynų takelis galbūt pateks į „Guinnesso“ rekordų knygą – jį išmatavę nepriklausomi ekspertai pateiks tvirtinti kaip Lietuvos rekordą.

Lietuvos laukų žolynais Vytauto Didžiojo karo muziejuje kvepės iki 2009 m. gruodžio 5 d.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją