„Išgirdę naujo teatro pavadinimą visi klausia, ką jis reiškia. O aš tyliai džiaugiuosi, kad sugebame iškelti žmonėms klausimų. Atsakymas kiekvienam savas: vienam – graikų kalboje, kitam – gerokai paprastesnis, o dalis gal apskritai jo neieškos. Man regis, panaši yra ir teatro prigimtis – kelti klausimus, teikti atsakymus, o kartais – nė vieno, nė kito“, – sakė „Idioteatro“ vadovas Donatas Tarasevičius.

Pasak jo, „Idioteatro“ gimimas yra subrendęs žingsnis į priekį. „Idioteatro“ komedija vienam aktoriui „Urvinis žmogus“ jau penkerius metus yra vienas populiariausių spektaklių Lietuvoje. Be to, 2008-ųjų kovą žiūrovams buvo pristatyta pavyzdinė prancūziška situacijų komedija „Boeing Boeing“.

Naujausias „Idioteatro“ spektaklis – kovo mėnesį pastatytos penkios komiškos novelės „Duetai“. Jas inscenizavo du puikūs aktoriai – Viktorija Kuodytė ir Dainius Kazlauskas. Iš karto po premjeros D.Kazlausko režisuoti „Duetai“ pelnė publikos prizą teatrų festivalyje Kaune, o V.Kuodytei ten buvo įteiktas geriausios aktorės apdovanojimas.

D.Kazlauskas – ilgiausiai su „Idioteatru“ dirbantis aktorius ir režisierius. Jo nuomone, šio teatro atsiradimas buvo nuoseklus ir ilgas procesas, tačiau su naujais iššūkiais neišvengiamai teks susidurti kone kasdien.

„Kuo visa tai baigsis – nežinau. Bet žinau, nuo ko prasidėjo. Šį teatrą sukūrė bendraminčiai, vertinantys galimybę būti savimi. Asmeninė laisvė mums visiems yra didžiausia vertybė ir svarbiausia kryptis“, – sakė D. Kazlauskas.

Per beveik penkerius veiklos metus „Idioteatras“ jau yra parodęs daugiau kaip 600 spektaklių, gastroliavo beveik 50-yje Lietuvos miestų. Šįmet teatro veikla išsiplėtė ir į užsienį: kartu su partneriais komedija „Urvinis žmogus“ buvo pastatyta Lenkijoje.

Netrukus „Idioteatras“ planuoja visiškai naujo spektaklio premjerą Lietuvoje. Spektaklis kuriamas bendradarbiaujant su Keistuolių teatru.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją