“Ryškėjantis identitetas - naujoji Škotijos architektūra” – tai pirmoji Europoje keliaujanti tarptautinė Škotijos moderniosios architektūros paroda. Nuo 2003 metų sausio mėnesio ši paroda buvo eksponuojama Stokholme, Helsinkyje, Sant Peterburge, Rygoje ir iki 2004 metų pabaigos aplankys Lenkiją, Austriją, Vokietiją, Daniją, Olandiją, Prancūziją, Portugaliją ir Ispaniją. Parodą parengė škotų architektūros fondas “Manifestas” ir jo asocijuota leidykla “ARCA Publishing Ltd.”.

Ryškėjantis identitetas – tai šešių žymiausių Škotijos moderniosios architektūros firmų projektai, kurie atspindi šiuolaikinę Škotijos kūrybinio dizaino kultūrą. Įžanginė parodos dalis perteikia šiuolaikinės Škotijos architektūros nuostatas ir supažindina su XXI a. aukščiausio lygio škotų architektų dizaino meistriškumu. Parodoje pristatomos šios architektūrinės firmos: "Zoo Architects" (Glasgow), "Garet Hoskins Architects" (Glasgow), "Michael Laird Architects" (Edinburgh), "Malcolm Fraser Architects" (Edinburgh), "Reiach ir Hall Architects" (Edinburgh) ir "Nicoll Russell Studios" (Dundee).

Parodos pristatymas Vilniuje ir Kaune - tai puiki galimybė užsimegzti ilgalaikiems ryšiams tarp Škotijos ir Lietuvos dizaino ir kultūros industrijų. Ši nauja Britų tarybos remiama paroda sudarys palankias sąlygas dviejų šalių kultūrinių, visuomeninių ir komercinių grupių sąveikos plėtojimui architektūros srityje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją