Šis Belgijos džiazą „ArtScape“ programoje pristatantis kolektyvas pagal formatą - klasikinis fortepijoninis trio, pagal raišką – savita ir neįtikėtinai harmoninga, plačius stilistinius horizontus žvalgančių ir subtiliame savo stiliuje reflektuojančių muzikų grupė. Nuo jų pirmojo albumo „Blue Saga” (2003), žaibiškai tapusio bestseleriu, visus „Jef Neve Trio“ darbus ir pasirodymus lydi kritikos ir publikos euforija, o pats trio užkariauja vis platesnę auditoriją visame pasaulyje.

Trio lyderis – įstabus pianistas ir kompozitorius Jefas Neve (1977) per itin trumpą laiką tapo viena svarbiausių Belgijos džiazo asmenybių, sparčiai auga ir jo pasaulinis pripažinimas. Savo simpatijas dalijantis tarp džiazo ir akademinės muzikos, šalia darbo su pripažintuoju trio, o taip pat su “Pascal Schumacher-Jef Neve Quartet”, jis muzikuoja su simfoniniais orkestrais ir groja solo akademinį repertuarą.

Jefas Neve tarp gausybės savo muzikinių įtakų minintis ne tik džiazo klasikus, bet ir Mocartą, Bachą, Rachmaninovą, Albaną Bergą, Igorį Stravinskį, o taip pat Prince'ą, Michael’ą Jacksoną, Madonna bei Björk, visas jas darniai apgyvendina savo turtingoje ir tuo pačiu pakankamai santūrioje muzikinėje kalboje. Čia skamba ir romantizmo epochos fortepijoninės muzikos atgarsiai, ir minimalizmo ostinatinės kilpos, ir svingo tradicijos, ir subtilus humoras.

„Jef Neve Trio“ – išskirtinės muzikinės partnerystės pavyzdys. Čia mezgasi subtilūs ir įtaigūs muzikiniai pokalbiai, kur grupės lyderio fortepijono linijos pinasi su Pieto Verbisto kontrabosu bei Teuno Verbruggeno mušamaisiais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją