Atotrūkis tarp komercinio bei alternatyvaus teatro, turinčių atsverti vienas kitą, tapo kaip niekada didelis. Taigi, „No Theatre“ nutarė pasiūlyti tam alternatyvą ir patys išeiti į gatves, teatrus bei žmonių namus, pažinti, rasti ir mėginti suprasti šių dienų teatro žiūrovą bei užmegzti ryšį su juo.

Trumpais improvizuotais pasirodymais viešose erdvėse aktoriai sieks ne tik praskaidrinti supilkėjusią, monotonišką šių dienų buitį, bet ir palikti interpretacijos laisvę pačiam žiūrovui. Šis judėjimas nėra prieš kažką – greičiau už daug ką: už gyvą teatrą, už saviraišką, už naujų išraiškos priemonių bei naujų būdų kurti paieškas.

Šiuo metu dažnai skambantis žodis „ne“ lydi kone kiekvieną ne tik jauno, bet ir apskritai Lietuvoje kuriančio menininko žingsnį. Todėl tenka ieškoti naujų kūrybinių kelių, apeinančių visus šiuo metu kylančius „ne“.
Visai netrukus „No Theatre“ pakvies visus į savo premjerinį bei pirmąjį pilnametražį renginį, gimusį po šios organizacijos vėliava: gedulingai-šventinį teatralizuotą koncertą „No Concert“.

Koncertą režisuoja šiame amplua šiemet jau debiutavęs aktorius-muzikantas Vidas Bareikis, spalio mėnesį „Menų spaustuvės“ programoje „Atvira erdvė“ pristatęs spektaklį „Vakaras su knyga“ (pagal M. Bulgakovo romaną „Meistras ir Margarita“), kuriame vaidina kartu su savo kurso partnere Indre Lencevičiūte.

Šį kartą Vidas Bareikis imasi darbo, kuriame bus galima išvysti visus 9 teatro „Utopia“ aktorius. Tarp jų – žymus atmosferinio teatro pradininkas Lietuvoje Marius Repšys, taip pat ir kiti jau neblogai publikai pažįstami artistai: Indrė Lencevičiūtė, Ainis Storpirštis, Dovydas Stončius, Elzė Gudavičiūtė, Eglė Špokaitė, Emilija Latėnaitė-Beliauskienė, Vainius Sodeika.

Gruodžio 12 d. 19 val. „Menų spaustuvėje“ įvyksianti premjera vainikuos mėnesį trukusius „No Theatre“ aktorių ieškojimus, nuotykius bei patyrimus, kuriuos nuo šiol galima sekti tinkalapyje www.notheatre.lt. Čia bus skelbiama informacija apie projektą, aktorius, teatro „Utopia“ naujienas bei suteikta erdvė pasidalinti savo pastebėjimais rūpimais teatro klausimais. „No Theatre“ tikisi, kad ši erdvė bei jos organizuojami renginiai ilgainiui taps įdomūs daugeliui Lietuvos teatro kūrėjų bei žiūrovų, taip pat inicijuos, gal kartais ir absurdiškų, tačiau naujų ir įdomių meninių įdėjų gimimą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją