Jauna aktorė ir režisierė A. Sunklodaitė teatre jau bemaž 15 metų. Baigusi eksperimentinį Nijolės Gelžinytės ir Aido Giniočio aktorių-filologų kursą Vilniaus universitete, ji debiutavo ir iki šiol vaidina ir režisuoja „Keistuolių teatre“. Šio teatro repertuare – mažųjų žiūrovų pamėgti jos sumanyti ir su kūrybine grupe įgyvendinti spektakliai „Dutūkstantmečio kurmis“, „Nepaprasto orkestro koncertas“, taip pat pačios režisuoti „Atsargiai – Žiurkius!“ ir „Interviu su šlykštukais“.

Pernai įstojusi į Rimo Tumino vadovaujamą aktorių ir režisierių magistrantų kursą, A. Sunklodaitė pristato pirmąjį režisūros darbą Vilniaus mažajame teatre.

Spektaklyje „Karalaitė ir princas Krabas“ negirdėtas ir įdomias italų liaudies pasakas seka ir su vaikais bendrauja šmaikštuolė Papūga. Neturtingas žvejys pagauna jūroje didžiulį krabą. Žvejui nunešus jį į karaliaus rūmus, paaiškėja, kad tai – meilės be atsako kankinamos Undinės užburtas Princas. Princą pamilsta ir įnoringa Karalaitė, tačiau jai reikia atlikti nepaprastą dalyką, kad iš Undinės kerų išvaduotų mylimąjį... Tai improvizacijos šėlsmo ir puikios muzikos kupinas spektaklis apie meilę ir apie tai, kaip meilė keičia žmones.

A. Sunklodaitės teigimu, jai tik pradėjus dirbti teatre nuolat kildavo klausimų, kaip kalbėti su vaikais apie rimtus dalykus, kad jiems būtų įdomu. „Taip manoji režisūra ir atsirado – iš noro ką nors svarbaus pasakyti vaikams. Pasakyti taip, kad jie suprastų, kad jiems būtų įdomu“, – sako A. Sunklodaitė, tikinti, kad teatras gali padėti tėvams užauginti dorą, protingą ir tolerantišką žmogų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją