Koncertų ir renginių organizavimo agentūros „Domus Artis“ kartu su Lietuvos kompozitorių sąjunga rengiamo festivalio tikslas – naujosios lietuviškos ir ne tik muzikos sklaida Lietuvos regionuose. Jo projektuose dalyvauja tiek jauni, originalūs kolektyvai, tiek atlikėjai, jau spėję užkariauti publikos simpatijas. Beje, šiemetinis festivalis „Muzikos ruduo“ skiriamas Lietuvos vardo 1000-mečiui paminėti.

Styginių kvartetas „Chordos“ susibūrė 1997 metais. Kvarteto svarbiausias tikslas - platinti naujausią lietuvišką muziką šalyje ir pasaulyje, pristatyti naujausius ir geriausius šiuolaikinės muzikos autorių kūrinius lietuvių klausytojui. Klaipėdoje pirmąkart pasirodys atsinaujinusios sudėties ansamblis: Dainius Puodžiukas (smuikas), Ieva Sipaitytė (smuikas), Robertas Bliškevičius (altas) ir Rūta Tamutytė (violončelė). Kaip žinia, anksčiau kvartete violončele griežė Mindaugas Bačkus, dabartinis Klaipėdos kamerinio orkestro meno vadovas.

Per pastarąjį dešimtmetį „Chordos“ sugebėjo užimti tvirtas pozicijas Lietuvos koncertiniame gyvenime, dalyvavo beveik visuose svarbiausiuose šalies festivaliuose. Kvarteto partneriais scenoje buvo žymiausi Lietuvos atlikėjai bei pasaulinio mąsto žvaigždės, tarp jų - trombonininkas Mike‘as Svoboda (Vokietija), violončelininkas David Geringas (Vokietija). Kolektyvas surengė bendrus projektus su Andriumi Mamontovu, grupe „Lemon Joy“, „Baltic Jazz Trio“, saksofonininku Liudu Mockūnu. „Chordos“ artimai bendradarbiauja su lietuvių kompozitoriais, dažnai išpildo naujausius jų kūrinius.

KKS scenoje kartu su kvartetu skambins pianistas Aidas Puodžiukas. Juilliardo muzikos mokykloje Niujorke ir Bostono Universitete studijavęs pianistas yra net dvylikos tarptautinių konkursų laureatas. A. Puodžiukas groja solo su Lietuvos simfoniniais orkestrais, rengia solo rečitalius Lietuvoje ir užsienyje, muzikuoja įvairių kamerinių ansamblių sudėtyse.

Koncerte „Rudens ekspresija“, dalyvaujant autoriui, skambės du Vytauto Germanavičiaus kūriniai „Piramidžių sonata“ bei „Ekspresija“, Ričardo Kabelio „Invariacijos“, Vytauto V. Jurgučio „Elipsės“, Pawelo Mykietino Styginių kvartetas Nr. 2 ir Magnuso Lindbergo „... de Tartuffe, je crois...“. Beje, ši programa bus atliekama ne tik Klaipėdos koncertų salėje, bet ir Kaliningrado Filharmonijoje (spalio 11 d.) bei Varšuvoje, Fryderyko Chopino muzikos universitete (spalio 13 d.).

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją