„Subūrėme lietuvių autorius iš naujo prisiminti garsiąją pelenės istoriją ir pakvietėme pažvelgti į ją naujai. Tai pasaka, kuria tikėjo visos pasaulio mamos ir tiki visos mažos mergaitės. Šįkart su visu būriu Lietuvos scenos žvaigždžių parodysime modernią versiją, kuri ir vaikams, ir suaugusiesiems paliks laimingos pabaigos viltį. Manome, kad Kalėdų laikotarpiu, kuomet norisi gėrio, vilties ir šviesos pergalės, taigi šis mūsų spektaklis taps iš tiesų šventiniu įvykiu Lietuvos šeimoms“, - sakė šio projekto vadovė, VšĮ „Auroros pasakos“ direktorė Aurelija Petukauskaitė.

Pelenės vaidmuo spektaklyje patikėtas jaunai, penkiolikmetei dainininkei iš Kauno Linai Jurevičiūtei Joy. Princu taps jaunimo numylėtinis Leonardas Pobedonoscevas, Karaliaus vaidmenį atliks operos solistas Rafailas Karpis, Karalienės - garsi aktorė Larisa Kalpokaitė. Pamotės vaidmens ėmėsi aktorė Viktorija Kuodytė, Pamotės dukters - Dalia Morozovaitė. Princo draugais bus Giedrius Arbačiauskas ir Dalius Skamarakas. Šokių mokytoją vaidins Arūnas Sakalauskas. Juokdariu spektaklyje sutiko tapti Dominykas Vaitiekūnas.

Projekto rengėjai subūrė profesionalią kūrėjų komandą. Pasakos apie Pelenę motyvais siužetą sukūrė spektaklio režisieriai Giedrius Arbačiauskas ir Antanas Gluskinas. “Auksiniu scenos kryžiumi” už geriausią 2008 metų spektaklį vaikams apdovanotas Antanas Gluskinas tapo ir šios pasakos režisieriumi, jam talkina aktorius Giedrius Arbačiauskas. Muzikos autorius yra Marius Matulevičius, o eiliuoto teksto autorė - Viktorija Matulevičienė. Scenografiją pasakai kuria Andželika Šulcaitė, kostiumus - 2006 metais apdovanota „Auksiniu scenos kryžiumi“ už geriausią kostiumus ir scenografiją apdovanota Vilma Galeckaitė-Dabkienė. Choreografiją muzikinei pasakai kuria latvis Agris Danilevič.

Miestelėnai, dvariškiai, medžiotojai, balandžiai, svita bus modernaus šokio grupė „Gelmė“ ir Lietuvos vaikų ir jaunimo centro choras „Kivi“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją