Spektaklio veiksmo vieta – radijo stotis, kuriame atsiskleidžia „Tipo M-1“ darbuotojų charakteriai ir tarpusavio santykiai.

Netikėtai sužinoję, kad konkurentų radijo stotis nukopijavo jų maratono temą, darbuotojai nusprendžia sugalvoti kitą. Spaudoje perskaitę trumpą žinutę „Japonijos jūroje sugedo laivas, plukdęs cirko dresuotojus ir keletą gyvūnų“, jie viską gerokai pagražina, kad ši problema taptų planuoto radijo maratono ašimi.

Nereikšminga žinutė virsta tikru nacionaliniu skandalu, į kurį įsitraukia Saugumo ministerija, pasaulinė žvaigždė Bridgitte Bardot ir į radijo studiją koncertuoti atvykusios grupės. Radijo darbuotojams tenka suktis iš padėties.

Spektaklyje iš kiekvieno pranešimo eteryje iki charakterio žodžių kuriama komedija. Į spektaklių kūrėjų akiratį patenka ir Lietuvos įžymybės: Mantas Ptrškevičius, Ingrida iš „96 po žeme“ bei kiti.

Labiausiai žavi aktorių sugebėjimas persikūnyti į keletą personažų. Jiems tenka ne tik būti „Tipo M-1“ stoties darbuotojais, bet ir svečiais – lietuvių arba Rusijos atlikėjais. Čia pasirodo Juozas Gaižauskas, Dalius Skamarakas, Darius Petkevičius, Irmantas Bačelis, Eimutis Kvoščiauskas, Vytautas Rašimas, Sakalas Uždavinys ir Algirdas Dainavičius.

Nors „Striptizo ereliuose“ vaidina tik vyrai, šio spektaklio tęsinyje svarius vaidmenis atlieka radijo laidų vedėja Skaidra (Brigita Arsobaitė) ir programų direktoriaus sekretorė Božena (Edita Užaitė).

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją