Gyvas, žaismingas, spalvingas spektaklis žiūrovus turėtų intriguoti dar ir tuo, kad pagrindinį Buratino vaidmenį sukūrė du dainininkai – sopranas ir tenoras – Judita Butkytė, šiemet dalyvaujanti televizijos projekte „Triumfo arka“, ji taip vadinamame „Aukso rezerve“, ir populiarios grupės „el Fuego“ narys Tomas Pavilionis.

Klaipėdos menų universitete dainavimą studijavusi Judita prisiminė spektaklio statymo pradžią: „Su kitais jaunais dainininkais dalyvavau atrankoje ir labai nustebau sulaukusi pasiūlymo vaidinti Buratiną, galvojau, kad, galbūt, tikčiau būti Malvina, bet štai - Buratinas. Nusijuokiau ir pamaniau: esu berniukiškos išvaizdos, tad Buratinas visai neblogai. Šis personažas man tapo labai artimas, gerai jaučiuosi kvailiodama scenoje“, - atviravo J. Butkytė.

Pati būdama jauna mama, augindama dviejų su puse metų sūnelį Jorintą, Judita sako su šiuo Buratino vaidmeniu grįžtanti į vaikystę. Dainininkė pripažįsta, kad vaidinti vaikams nebus lengva, tačiau ji stengiasi visas jėgas atiduoti repeticijoms. „Pasitaiko, kad sūnus naktį žadina, neišsimiegu, tačiau atėjusi į teatrą, asmeninį gyvenimą pamirštu, čia negalima savęs taupyti, reikia atiduoti visas jėgas“, - neslėpė Judita.
Šis spektaklis Klaipėdos valstybiniame muzikiniame teatre Juditai Butkytei nebus pirmas, praėjusį sezoną ji dainavo Dž.Rosinio operoje „Sevilijos kirpėjas“, atliko Rozinos partiją. Todėl dainininkė tikisi darniai įsilieti į kolektyvą.

Pasiūlymą dalyvauti J. Gaižausko operos „Buratinas“ pastatyme džiugiai sutiko ir Tomas Pavilionis, savo ateitį irgi matantis didžiojoje operos scenoje. Vaikinas derina koncertus su grupe „el Fuego“, repeticijas ir viltingai laukia debiuto Klaipėdos valstybiniame muzikiniame teatre. Tiesa, Tomas jau dalyvavo šiųmečiame, teatro organizuojamame operos ir simfoninės muzikos festivalyje „Muzikinis pajūris“. Dainininkas atliko Alfredo partiją sutrumpintoje Dž. Verdžio operos „Traviata“ versijoje.

„Vaikiškame spektaklyje man įdomu. Mano išvaizdai ir balso tembrui labiau tinka lyrinės partijos Alfredo, Lenskio, o čia Buratine visai kas kita. Vaidinant Buratiną reikia tarsi peržengti save, bet tuo pačiu aš savyje atrandu naujų galimybių“, - sako T. Pavilionis.

Du Buratinai – sopranas ir tenoras - bus visiškai kitokie. Kostiumai tokie pat, tačiau skirtingi balsai, kitokia plastika.

Operos „Buratinas“ premjera taps debiutu ne vien Tomui Pavilioniui, bet ir daugeliui jaunimo – režisierei Gražinai Jonušaitei, dailininkei Viktorijai Bardauskaitei, baleto šokėjai Jolantai Mineikytei, kuri pirmą kartą ėmėsi mokyti šokio jaunuosius atlikėjus, taip pat Karabasą-Barabasą vaidinsiančiam Tomui Vilaniškiui, vėžlienę Tortilą – Redai Kazlauskaitei, Katiną vaidinsiančiam Rokui Spalinskui bei kitiems Klaipėdos universiteto Menų fakulteto ir S.Šimkaus konservatorijos studentams.

Jaunimas, kaip teigia teatro vadovė Audronė Žigaitytė-Nekrošienė, – teatro ateitis, o spektakliai vaikams – vienas prioritetų. Operoje „Buratinas“ jaunimas ieškos auksinio raktelio, o ar suras ir atrakins naujojo teatro duris, žiūrovai pamatys atėję į premjerą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją