Lietuvos atlikėjai triumfavo prestižiniame jaunųjų muzikų festivalyje „The International Holland Music Sessions“, kuriame nustebino tiek publiką, tiek ekspertus, ir festivalio organizatorių buvo pakviesti surengti koncertų turą visame pasaulyje. Tai – ypatingas Lietuvos muzikų pripažinimas.

Festivalyje šiemet varžėsi 60 gabiausių atlikėjų iš viso pasaulio. Kelias savaites dalyviai grojo meistriškumo kursuose ir koncertavo Olandijos salėse. Visą tą laiką juos vertino žymiausi muzikos ekspertai.

Nuo pat pirmųjų pasirodymų, kurių iš viso lietuviai surengė net šešis, jie tapo festivalio favoritais. Publika ilgai nepaleisdavo atlikėjų nuo scenos, kviesdavo bisams, o kiekvieną pasirodymą klausytojai palydėdavo plodami atsistoję. Tuo tarpu ekspertai atkreipė dėmesį į lietuvių pasirinktą sudėtingą programą bei puikų ansamblinį grojimą, tad prizą skyrė jauniems profesionalams iš Lietuvos - Dariui Mažintui ir Gleb Pyšniak.

Kasmet geriausiai festivalyje pasirodžiusiems muzikams organizuojami koncertai Vokietijoje, Olandijoje, JAV, Japonijoje, Švedijoje bei kitose
šalyse. Lietuvių koncertinį turą vainikuos pasirodymas legendinėje Amsterdamo salėje Concertgebouw. Tai pirmasis lietuvių duetas, čia surengsiantis koncertą.

„Kai lankėmės Amsterdame, užėjau į tą salę, apsidairiau, bet tada dar nedrįsau galvoti, kad teks groti šioje scenoje, kur kadaise skambino legendinis pianistas V. Horowitzas. Amsterdamo publika reikli, tačiau galimybė groti šioje scenoje taip pat ir skatina pasitempti, siekti geriausio rezultato“, - pasakojo D. Mažintas.

Atlikėjų koncertinis turas vyks 2010-2011 metais.

„The International Holland Music Sessions“ pasaulinių turų laimėtojais yra tapę tokie šiandien visame pasaulyje aktyviai koncertuojantys atlikėjai kaip tarptautinio P. Čaikovskio pianistų konkurso nugalėtojas Miroslavas Kultyševas bei smuikininkas Andrėjus Baranovas. Iki šiol festivalio koncertų turą 2006-2007 metais yra laimėjusi tik viena lietuvė – smuikininkė Diana Galvydytė.

Darius Mažintas yra vienas ryškiausių jaunosios kartos pianistų Lietuvoje, daugelio konkursų - „A. Rubinstein Competition“ Prancūzijoje (2003 m.), „Konzerteum“ Graikijoje (1998 m.), „Pietra Ligure“ Italijoje (1997 m.), „Citta di Senigalia“ Italijoje (1996 m.) bei kitų laureatas, aktyviai koncertuojantis Lietuvoje ir už jos ribų. Solinius rečitalius pianistas grojo JAV, Vokietijoje, Prancūzijoje, Italijoje, Rusijoje, Švedijoje ir kt., o taip pat prestižiniuose festivaliuose: "Aspen music festival" (JAV), "Westchester piano festival" (JAV), "Sommerakademie" (Vokietija), "Holland Music Sessions"(Olandija).

Gleb Pyšniak – neabejotinai vienas geriausių šiandienos jaunųjų violončelininkų Lietuvoje, nuolat kviečiamas koncertuoti tokiose žymiose pasaulio salėse, kaip Casa da Musica Portugalijoje, Fazioli koncertų salėje ir Teatro Verdi Italijoje, Maskvos konservatorijos didžiojoje salėje ir daugelyje kitų. Įspūdingoje G. Pyšniak biografijoje pažymėtini tokie svarbūs faktai, kaip profesinio meistriškumo kursai pas pirmo ryškumo violončelės žvaigždes – Yo-Yo Ma, M. Rostropovičių, D. Geringą, P. Muller ir daugelį kitų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją