Priimdamas Frankfurto knygų prekybos taikos premiją 70 metų C. Magrisas sekmadienį savo kalboje perspėjo, kad karas turi "daug veidų" - nuo neteisėtos prekybos žmonių organais iki elgesio su neteisėtais imigrantais.

"Liūliuojame save iliuzija, kad gyvename be karo", nes dabar Europos šalyse klesti taika, o daugelio jų sienos yra atviros, sakė rašytojas.

C. Magriso savo darbuose daug dėmesio skyrė Vokietijai, Centrinei Europai ir Italijai. Geriausiai žinomos jo knygos - romanai "Dunojus" ("Danubio") ir "Mikrokosmosai" ("Microcosmi").

Frankfurto knygų mugės organizatorių kasmet skiriamą 25 tūkst. eurų (86,3 tūkst. litų) premiją anksčiau yra pelnęs turkų rašytojas Orhanas Pamukas (Orchanas Pamukas), buvęs Čekijos prezidentas Vaclavas Havelas, alžyrietė novelistė Assia Djebar (Asija Džebar) ir JAV rašytoja Susan Sontag (Sjuzan Zontag).

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją