„Būnant sriubos puode, tą puodą maišyti sunkiau, nei iš šono“, - paklaustas, ar nesunku vaidinti savo režisuotame spektaklyje, šypsojosi jis. - Tai – be galo sunku ir jaučiu, kad kažkas nukenčia“.

V. Bareikis prisipažino - medžiaga buvo per daug artima, kad kažkam ją būtų atidavęs. Spektaklyje su juo kartu vaidina Indrė Lencevičiūtė. Jų įkūnijami personažai keičiasi akimirksniu – Margarita nepastebimai virsta Begemotu, o Meistras netikėtai prabyla Volando balsu.

„Man tai buvo tikėjimo tema, tikėjimo ta bendrąja prasme – vienas kitu, žmogumi, tai vyrauja tarp Miestro ir Margaritos. Tikėjimo tarp Poncijaus ir Jėzaus. Ar vis gi Jėzus yra apsimetėlis, pamišėlis, filosofas, ar šventasis? Manau, kad tai rūpėjo man pačiam, nes šiuo metu tikėjimo vienas kitu labai pritrūksta“, - pasakojo V. Bareikis. Pasak jo, dėl to buvo pasirinkti tik du aktoriai, nes tarp jų vyksta dialogas.

Pasak spektaklio kūrėjų, chrestomatinė Bulgakovo frazė „Plyta šiaip sau niekada ir niekam ant galvos nenukrenta“, tampa šio spektaklio klausimu ir nuosprendžiu. Visus Bulgakovo personažus žaibiškais virsmais įkūnija 2 aktoriai – Vidas Bareikis ir Indrė Lencevičiūtė, scenografiją kūrė Marta Vosyliūtė, garsų klausimais talkininkavo Vainius Sodeika, o režisūriniais – Gintaras Varnas ir Ainis Storpirštis.

„Vakaras su knyga“ premjera - spalio 17, 18 dienomis Menų spaustuvėje.

Kiti programos dalyviai

Šis spektaklis – Menų spaustuvės „Atviros erdvės“ programos dalis. Kitas jos dalyvis – Mindaugas Valiukas – Lietuvoje žinomas kaip dramaturgas, poetas, scenaristas ir bardas, nors išsilavinimu yra diplomuotas režisierius. Uostamiestyje gyvenantis ir kuriantis menininkas parašė pjesę „Trintukas“, kurią pats ėmėsi režisuoti.

Pasak spektaklio autoriaus, „Trintukas“ – tai „kalbėjimas klaustukais, kuriame lieka neišbaigtumo, leidžiančio kiekvieną kartą tikslinti užduotus klausimus, gilinti atsakymus į juos“. „Trintuko“ premjera vyks lapkričio 17-18 dienomis.

Trečioji programos dalyvė RugilėBarzdžiukaitė, lapkritį pristatysianti savo kūrinį - režisieriaus Rimo Tumino studentė, neseniai baigusi Lietuvos muzikos ir teatro akademijos režisūros studijas. Ji „Atviroje erdvėje“ debiutuoja spektakliu „Hipokampas“.

„Hipokampas“ – spektaklis-trilogija, kuriame naujai atgyja vienos Shakespeare‘o tragedijos archetipiniai personažai. Personažai veikia naujose aplinkybėse, o siužetas išardytas į atskiras dalis, kurios pateikiamos žiūrovams kaip trys mikro-spektakliai. „Hipokampas“ užbaigs šių metų „Atviros erdvės“ premjeras – spektaklis bus rodomas lapkričio 26 d.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją