„Radijo erelių“ veiksmo vieta taps radijo studija „Tipo M-1“, tiesa, bus sulaužytas tikrasis radijo supratimas ir sukurta juokinga darbo jame versija.

„Tai - ironiškas požiūris į radiją, ko niekas Lietuvoje dar nedarė. Kai žmogus, nutaisęs balsą, sako „Laba diena, dabar yra tiek valandų“ – šalia jo kažkas vyksta, o jeigu dar yra graži sekretorė šalia, vyksta nežinia kas. Čia bus puiki proga pamatyti, kas vyksta, kai mes tik girdime balsą, o kitos kūno dalys kažką kita veikia... Turiu omenyje rankas. Žinoma, dabar jau nejuokauju“, – šmaikštavo „M-1“ komandos vadas Mindaugas Stasiulis.

Natūralu, kad žiūrovai, kaip ir „Striptizo ereliuose“, taip ir naujame darbe tikisi išvysti striptizo elementų, todėl paklaustas, kaip gi ten bus, M. Stasiulis atsakė: „Visas šitas spektaklis ir požiūris į radiją yra daugiau nei striptizas – tai pornografija!“.

Kaip ir priklauso radijo studijai, „Tipo M-1“ studijoje vyks daugybė atlikėjų pasirodymų, tarp kurių pamatysime ne mažai mūsų muzikos padangės žvaigždžių. O kiekvienas personažas tarsi sušoks savo solinį numerį, turės savo solinę dainą, kuris bus lengva parodija. „Net girdėjau, kad ir Ala Pugačiova, kuri po paskutinio, dar paskutinį pasirodymą surengs. Turėtų būti jau su visam paskutinis“, - žadėjo M. Stasiulis.

„Radijo erelius“ kurs Lietuvos žiūrovų simpatijas spėjusi pelnyti „Striptizo erelių“ aktorių komanda: Dalius Skamarakas, Gytis Ivanauskas, Sakalas Uždavinys, Eimutis Kvoščiauskas, Irmantas Bačelis, Darius Petkevičius, Algirdas Dainavičius, Vytautas Rašimas ir Juozas Gaižauskas. Vyrišką kompaniją scenoje papildys aktorės Edita Užaitė (Božena) ir Brigita Arsobaitė (Skaidra).

„Esu šios radijo stoties pagrindinė moteris, kuri daro viską... Esu širdelė ir dvaselė šios radijo stoties. Bent jau pati tokia save laikau“, – „sekretorės“ vaidmenį pristatė Božena (E. Užaitė).

Tačiau jai nenusileido Skaidra: „O aš vaidinu pagrindinių pagrindinį vaidmenį, esu Skaidra, kuri tam tikrų asociacijų su Skaiva. Tai ryški, seksuali, valdinga ir graži moteris. Ne, ji ne sekretorė, ji kvalifikuota radijo didžėjė. Ji ne Zvonkė, ji – žvaigždė“.

Spektaklio tęsinį „Domino“ teatre kuria žinomas kaimyninės Latvijos režisierius Olegas Šapošnikovas, savo šalyje pastatęs garsiuosius „Striptizo erelius“ pavadinimu „Kailie briedi“ (lt. „Nuogi elniai“). „Radijo erelius“ šokių judesių mokys choreografas Gytis Ivanauskas. Specialų numerį žiūrovams taip pat pristatys Mindaugas Stasiulis su savo komanda iš radijo stoties „M-1“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją