Spalio 2–3 d., penktadienį ir šeštadienį, muziejus dirbs ilgiau – nuo 11 iki 21 val., sekmadienį – nuo 11 iki 16 val., visiems lankytojams bilietai kainuos – tik 1 Lt.

Penktadienį ir šeštadienį 12 ir 14 val. II aukšto renginių salėje vyks parodų „Vavelis Vilniuje. Nuo Jogailaičių iki Abiejų Tautų Respublikos pabaigos“, „Lietuva senuosiuose istorijos šaltiniuose“ pristatymai ir viktorinos lankytojams. Lankytojus taip pat džiugins ir įvairūs edukaciniai renginiai, išsamesnė informacija – savaitgalio renginių programoje.

Šeštadienį, 17 val. vyks Lietuvos tūkstantmečio programos parodų pabaigai skirtas senosios muzikos ansamblio „Banchetto musicale“ koncertas. Bilieto kaina į parodas ir koncertą – 1 Lt.

Tarptautinės parodos „Lietuva senuosiuose istorijos šaltiniuose“ ekspozicijai buvo atrinkti unikalūs dokumentai, atspindintys Lietuvos valstybės ir visuomenės ištiso tūkstantmečio raidą – nuo pirmojo Lietuvos vardo paminėjimo 1009 m. Kvedlinburgo analuose iki Lietuvos valstybingumo atkūrimo ir integracijos į NATO ir Europos Sąjungą. Vertingiausi parodos eksponatai – Kvedlinburgo analai, Mindaugo, Gedimino ir kitų Lietuvos valdovų raštai, Krėvos sutarties ir Liublino unijos aktai, Abiejų Tautų Respublikos padalijimų, tautinio atgimimo dokumentai, 1991 m. kovo 11 d. aktas, seniausi žinomi žemėlapiai, kiti leidiniai.

Per 200 ekspozicijai atrinktų dokumentų ar jų faksimilių Lietuvoje eksponuojami pirmą kartą – parodos laikotarpiui jie atvežti iš Latvijos, Lenkijos, Rusijos, Ukrainos, Vokietijos, Švedijos, Austrijos, Vatikano ir kitų šalių archyvų ar bibliotekų; kiti parodoje eksponuojami dokumentai buvo atrinkti iš gausių Lietuvos archyvų, bibliotekų ir muziejų fondų.

Parodoje ne tik išryškinami svarbiausi Lietuvos istorijos momentai, bet ir atskleidžiami tradiciniai istoriniai regioniniai bei visos Europos politiniai, diplomatiniai, kultūriniai ryšiai.

Parodą rengė: Lietuvos archyvų departamentas prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės, Nacionalinis muziejus Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų rūmai, Lietuvos dailės muziejus. Parodos kuratoriai: Viktoras Domarkas, Ūllė Damasickienė, Irma Dagė, Alfonsas Tamulynas (departamentas), Birutė Verbiejūtė, dr. Vydas Dolinskas (valdovų rūmai).

Lietuvos tūkstantmečio programos paroda „Vavelis Vilniuje. Nuo Jogailaičių iki Abiejų Tautų Respublikos pabaigos“ buvo sumanyta kaip inauguracinė Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų rūmų paroda, tačiau atkurtų rūmų nespėjus įrengti, ji perkelta į kitą Vilniaus Žemutinės pilies paminklinį pastatą – Senojo arsenalo rūmus, kuriuose įsikūręs Lietuvos dailės muziejaus padalinys – Taikomosios dailės muziejus.

Išskirtinė paroda pristato Valdovų rūmų rezidencijos dvynės – Krokuvos Vavelio karališkosios pilies istorinį, kultūrinį, meninį paveldą. Bendri Lietuvos ir Lenkijos valdovai, tie patys menininkai kūrė Krokuvos ir Vilniaus rezidencijas, kurios pergyveno panašų klestėjimo ir sunykimo likimą. Parodos chronologija apima XIV–XVIII a., ir pristato Vavelio pilies raidą, jos šeimininkus nuo pirmųjų Gediminaičių-Jogailaičių valdovų iki Abiejų Tautų Respublikos žlugimo.

Vavelio istorija, rezidencijos reikšmė, ryšiai su Vilniaus rūmais, šiandienos rinkiniai pristatomi daugiau nei 100 autentiškų eksponatų, mažosios architektūros ir plastikos liejinių, fotografijų. Vertingiausi parodos eksponatai – tai visame pasaulyje garsios Žygimanto Augusto gobelenų kolekcijos audiniai, kurie XVI–XVII a. yra puošę ir Vilniaus rūmus. Parodoje taip pat galima pamatyti Lietuvos ir Lenkijos valdovų, didikų portretų rinkinį, medalių kolekciją, lobyno vertybes, koklius, šarvus, įvairius radinius ir kitus taikomosios dailės kūrinius bei unikalias lituanistines vertybes.

Vavelio karališkosios pilies – Valstybinių meno rinkinių vertybių kolekcija papildyta Krokuvos Jogailos universiteto muziejaus bei Varšuvos valstybinio archeologijos muziejaus eksponatais.

Parodos rengėjai: Nacionalinis muziejus Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų rūmai, Vavelio karališkoji pilis – Valstybiniai meno rinkiniai (Lenkija, Krokuva), Lietuvos dailės muziejus. Kuratoriai: dr. Vydas Dolinskas, Marijus Uzorka (valdovų rūmai), Kazimierz Kuczman, Dorota Gabryś (Vavelis), Romualdas Budrys, Mindaugas Šapoka (LDM).