"Jo kandidatūrą pasiūlėme už jo darbą, susijusį su Mikalojaus Konstantino Čiurlionio meno sklaida. V.Landsbergis yra didžiausias M.K.Čiurlionio meno skleidėjas Lietuvoje ir pasaulyje", - BNS sakė Lietuvos kompozitorių sąjungos pirmininkė Zita Bružaitė.

Premijomis taip pat gali būti apdovanoti Laimonas Tapinas, Povilas ir Dalia Lidija Mataičiai, Jonas Jurašas, Lionginas Abarius, Almantas Grikevičius, Paulius Normantas, Stanislavas Domarkas, Nijolė Valadkevičiūtė, Romualdas Rakauskas, Vladas Urbanavičius, Marija Matušakaitė, Šarūnas Leonavičius, Giedrius Kuprevičius, Ramutė Skučaitė, Kęstutis Kasparavičius, Vytautas V. Landsbergis, Gytis Lukšas, Gitenis Umbrasas, Valdemaras Kukulas, Gintaras Karosas, Henrikas Algis Čigriejus, Vladas Braziūnas, Rolandas Kazlas, Remigijus Treigys, Svajonė ir Paulius Stanikai, Anželika Cholina, Algirdas Budrys, Liudas Mockūnas, Eugenijus Viktoras Miliūnas, Žilvinas Kempinas, Arkadijus Gotesmanas ir Judita Leitaitė.

Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos nuo 1989 metų skiriamos Lietuvos ir Pasaulio lietuvių bendruomenės kūrėjams už reikšmingiausius per pastaruosius septynerius metus sukurtus kultūros ir meno kūrinius, taip pat ilgametį kūrybinį indėlį į kultūrą ir meną.

Premijos laureatams teikiamos Vasario 16-osios išvakarėse.

Premijomis nuo 1989 metų apdovanota daugiau nei pusantro šimto kūrėjų.

Pernai premijos buvo įteiktos atlikėjai Veronikai Povilionienei, rašytojai Vandai Juknaitei, aktorei Rūtai Staliliūnaitei-Matulionienei, vertėjui ir poetui Antanui Gailiui, kompozitorei Ramintai Šerkšnytei, medijų meno kūrėjui Deimantui Narkevičiui.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją