Taip pat gauti premiją pretenduoja Paulius Romualdas Normantas, Stanislavas Domarkas, Nijolė Valadkevičiūtė, Romualdas Rakauskas, Vladas Urbanavičius, Marija Matušakaitė, Šarūnas Leonavičius, Giedrius Kuprevičius, Vytautas Landsbergis, Ramutė Skučaitė, Kęstutis Kasparavičius, Vytautas Landsbergis (Vytautas V. Landsbergis), Gytis Lukšas, Gitenis Umbrasas, Valdemaras Kukulas, Gintaras Karosas, Henrikas Algis Čigriejus, Vladas Braziūnas, Rolandas Kazlas, Remigijus Treigys, Svajonė ir Paulius Stanikai, Anželika Cholina, Algirdas Budrys, Liudas Mockūnas, Eugenijus Viktoras Miliūnas, Žilvinas Kempinas, Arkadijus Gotesmanas ir Judita Leitaitė.

Lrt.lt primena, kad 2007-aisiais skiriamų premijų skaičius nuo devynių sumažėjo iki šešių, tačiau vienos premijos dydis išaugo iki 104 tūkst. litų (buvo 42 tūkst.)

Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos nuo 1989 metų skiriamos Lietuvos ir pasaulio lietuvių bendruomenės kūrėjams už reikšmingiausius per pastaruosius penkerius metus sukurtus kultūros ir meno kūrinius, taip pat ilgametį kūrybinį indėlį į kultūrą ir meną.

Tradiciškai premijos laureatus apdovanoja šalies vadovas.

Nacionalinių premijų komisijai vadovauja istorikas Alfredas Bumblauskas.

Pernai Lietuvos nacionalinę kultūros ir meno premiją pretendavo gauti devyniolika menininkų.