Praeitą sezoną uždarę koncertu, kuriame grojo drauge su „Terem“ kvartetu iš Rusijos, Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras naująjį sezoną vėl pradeda kartu.

G. Rinkevičius sako, kad groti su šiais labai aukšto profesinio meistriškumo muzikantais didžiulis malonumas ir nuotaikingas eksperimentas.

„Jie išlieka akiplėšiški, padaužiški chuliganai, bet labai aukšto lygio, man malonu išgirsti jų muzikavimą, jų interpretaciją“, – sako dirigentas G. Rinkevičius.

Kvartetas „Terem“ susikūrė dar studijų metais, prieš daugiau nei 20 metų. Iki dabar jis jau yra surengęs per 1,5 tūkst. koncertų visame pasaulyje, užkariavęs klausytojų širdis originaliu muzikavimu, netikėtomis interpretacijomis ir šmaikščiomis aranžuotėmis, kurias daugelis vadina chuliganiškomis.

„Kiekviename pokšte yra dalis tiesos. Mus vadina chuliganais, nes mėgstame praplėsti ribas. Rėmus, kuriuose gyvename, reikia nuolat laužyti, kad pasijustum laisviau, kūrybiškiau“, – teigia Andrejus Konstantinovas, „Terem“ narys.

Muzikantai klasikinę muziką groja rusų liaudies instrumentais – domromis, bajanu ir kontrabosine balalaika.

„Bet kurios klasikinės muzikos šaknys – liaudyje. O jei mes grojame liaudies instrumentais, tai tas šaknis ir ištraukiame“, – tvirtina A. Konstantinovas.

Naujajame, 21-ame, sezone klausytojų laukia kompozitoriaus Stasio Vainiūno 100-osioms gimimo metinėms, Kauno valstybinio choro kūrybinės veiklos 40-mečiui skirti koncertai.

Pasak G. Rinkevičiaus, iki naujųjų orkestras klausytojams surengs apie 40 koncertų.