Spektaklio „Dainuoja degeneratas“ kompozitorius ir atlikėjas – praėjusio sezono televizijos laidos „Triumfo arka“ dalyvis Jonas Sakalauskas. Pastatymo režisierė ir choreografė – Marija Simona Šimulynaitė. Žiūrovai pamatys tai, ką šie du jauni menininkai sukūrė, praleidę kelias vasaros savaites Kražiuose ir Juodkrantėje vykusiose šiuolaikinės operos kūrybinėse dirbtuvėse.

Sukurti muziką ir vaidmenį operoje „Dainuoja degeneratas“ J. Sakalauską paskatino to paties pavadinimo tarpukario lietuvių poeto Prano Morkūno eilėraščių rinkinys. Tokioms temoms kaip kūrėjo gyvenimas ir išgyvenimai bei vyro vidinis pasaulis atskleisti kūrėjai pasirinko plastinius ir muzikinius etiudus, iš kurių ir sukonstravo monospektaklį-operą „Dainuoja degeneratas“.

Naujajame sezone „Operomanijos“ kūrėjai tradiciškai ruošiasi pristatyti III-ąjį Šiuolaikinės operos festivalį NOA (Naujosios operos akcija), išaugusį iš dvejus metus prieš tai rengto Trumpametražių operų festivalio. Ir nors 2010-ųjų metų kovo pabaigoje įvyksiantis Šiuolaikinės operos festivalis bus skirtas pilnametražiams, maždaug valandos trukmės pastatymams, tačiau festivalio organizatoriai ketina ir toliau puoselėti trumpametražės operos žanrą, itin tinkamą muzikinio teatro eksperimentams ir avangardinėms idėjoms įgyvendinti.

Auksiniu scenos kryžiumi už sėkmingą debiutą 2008-asiais apdovanotas „Operomanijos“ kolektyvas (libreto autorius Dainius Gintalas, kompozitorius Jonas Sakalauskas, režisierius Agnius Jankevičius, choreografė Agnija Šeiko, scenografė Daiva Samajauskaitė bei dainininkė Agnė Sabulytė), pristatęs Menų spaustuvėje monospektaklį-operą „Izadora“, naujajame sezone ruošiasi pristatyti žiūrovams dar vieną panašios koncepcijos spektaklį. Tai bus antroji monospektaklių-operų diptiko dalis.

Trečiajame kūrybinės veiklos sezone „operomanai“ pasiryžę tęsti praėjusią vasarą Mokytojų namų kiemelyje sėkmingai įgyvendinto projekto „Operos naktis“ idėją ir vasaros vakarais vėl kvies pasiklausyti gražiausių operų arijų, atliekamų po atviru dangumi.

Daugiau apie trečiojo „Operomanijos“ sezono naujoves, tarptautinius projektus ir operą „Dainuoja degeneratas“ bus galima sužinoti iš kūrybinės grupės narių iš karto po antradienio vakarą Menų spaustuvės Kišeninėje salėje įvyksiančios monospektaklio „Dainuoja degeneratas“ premjeros.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją