Renginio dienomis Gruzijos ir Armėnijos kultūros veikėjai pristatys tradicinį ir šiuolaikinį meną.

Tai juvelyrikos, tapybos, skulptūros ir fotografijų parodos, trumpo metražo meniniai ir animaciniai filmai.

Taip pat šiuo metu vyks tarptautinė ir tarpkultūrinė teorinio pobūdžio dviejų dienų podiumo diskusija, kurių metu Kaukazo ir Baltijos regionų menininkai, meno teoretikai, kritikai, istorikai ir vadybininkai, kultūrologai bei ekspertai diskutuos apie abipusę meno kūrimo ir vadybos dabartį, plėtrą ir konkrečias ateities bendradarbiavimo ir kultūrinių mainų tendencijas.

Programa:

Birželio 3-4 d. Teorinė diskusijų platforma,
Birželio 3 d. Gruzinų parodos atidarymas,
Birželio 5 d. Kaukazo kino filmų vakaras,
Birželio 6 d. Armėnų parodos atidarymas.

Renginio organizatorius: UNESCO Kultūros vadybos ir kultūros politikos katedra prie Vilniaus Dailės Akademijos.

Partneriai: Tarptautinis kultūros ir mokslo centras „Stiching Caucasus Foundation“, Užsienio reikalų ministerija, Vilniaus dailės akademija, kino teatras „Lietuva“, galerijos „Meno niša“ ir „INTRO“, mažųjų kino filmų festivalis „Tinklai“.

Rėmėjai: Kultūros ir sporto rėmimo fondas prie Lietuvos Kultūros ministerijos, Atviros visuomenės institutas Budapešte, asociacija „Infobalt“, idėjų agentūra „Antigravitacija“, „Clear Channel“, „Flexpro“, paveikslų rėminimas „Artmonas“, „Vilnius In Your Pocket“, „Ragutis“, Čili kaimas“.

Kontaktai: Projekto vadovė VDA Unesco Kultūros vadybos ir kultūros politikos katedros vedėja Gabrielė Žaidytė, e-mail: gabriele.zaidyte@vda.lt. Projekto koordinatorė Beatričė Čėsnaitė, mob.tel. 8611 58848, e-mail: bcplatform@hotmail.com

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją