Penkerius metus D. Browno knyga bus išleista vienu didžiausių tiražų
leidybos istorijoje, o tą pačią dieną pasirodys ir elektroninė romano versija. Jau dabar knyga įsitaisė interneto parduotuvės „Amazon“ labiausiai perkamų knygų sąrašo viršuje.

Knygos tęsinyje „Prarastas simbolis“ vėl pasakojama apie pagrindinį herojų, Harvardo universiteto profesorių Robertą Langdoną, grįžtantį atskleisti dar vieną paslaptį.

Ekspertų teigimu, šis romanas yra geidžiamiausia knyga po paskutiniosios „Hario Poterio“ dalies.

Nepaisant negailestingų recenzijų, kuriose tokie kritikai kaip Salmanas Rushdie knygą vadina pasibaisėtino rašymo pavyzdžiu, ji tapo pasauliniu fenomenu, o romanas išleistas 81 mln. kopijų tiražu.

Pagal knygą sukurtas filmas, kuriame R. Langdoną vaidina Tomas Hanksas, sulaukė dar blogesnių kritikų atsiliepimų, tačiau tai jam nesutrukdė uždirbti beveik 2 mln. litų.

Naujosios knygos turinys labai griežtai slepiamas, vienintelė detalė, kurią atskleidė leidėjai, kad romano veiksmas apima 12 valandų ir vyksta Vašingtone.

Visame pasaulyje prie sandėlių, kuriuose saugomos knygos, budi apsaugininkai, kiekvienas, ją pamatęs, turi pasirašyti pasižadėjimą, kad neteiks apie tai jokios informacijos. Knygos autorius prieš knygos išleidimą nesurengė įprato turo, tačiau davė vieną interviu populiariai JAV laidai „Today programme“.

„Šis romanas buvo keista ir nuostabi kelionė. Penkerių metų tyrimų medžiagą sutalpinti į 12 valandų buvo tikras iššūkis. Roberto Langdono gyvenimas akivaizdžiai vystosi daug greičiau nei mano“, - savo internetinėje svetainėje teigė D. Brownas.