Festivalis „Erdvėlaivis Žemė“ prasidės 11 val. Pomologijos skyriuje surengta auginamų vaisių ir uogų paroda „Rudenėlio uogos“. 13 val. parko lankytojai bus pakviesti į ekskursiją „Pažįstami ir nepažįstami – retieji svetimšaliai sodo augalai“. Į ekskursiją būtina išankstinė registracija.

Žemės ir aplinkos meno paroda „Utopija 2009“ – kultūrinio projekto „Gamta ir menas“, startavusio 2003 m., renginys. Parodos atidarymo metu 15 val. surengtoje ekskursijoje menininkai sodo teritorijoje pristatys 20 naujų meninių kompozicijų. Didžiąją kūrinių dalį sudaro žemės meno ("Land art") darbai. Jiems naudojamos tik natūralios gamtinės medžiagos, surastos sode. Menininkai savo darbus kūrė ir iš kitų medžiagų – tai aplinkos menas ("Environmental art").

Parodoje dalyvauja įvairių sričių menininkai – keramikai, tekstilininkai, skulptoriai, tapytojai, fotografai, poetai, floristai ir kt. Jiems suteikiama išskirtinė galimybė menines idėjas atskleisti neįprastoje, gamtinėje aplinkoje. Menininkų darbai derinami prie parko gamtovaizdžio ir tampa neatskiriama jo dalimi.

Renginio atidarymo dieną sodo lankytojai išvys Aistės Viršulytės performansą „Centras“, VU Kultūros centro režisieriaus Andriaus Pulkauninko performansą „Verdo utopija“.

Paroda veiks iki spalio 5 d., patvaresni eksponatai bus rodomi ilgesnį laiką.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją