"30-metis dramaturgas ir režisierius iš Vilniaus parašė veikalą apie savo senelių kartą, kurie sovietų okupacijos metu buvo deportuoti į TSRS gilumą, tačiau labai svarbu yra tai, kad autorius nekasa duobės tarp lietuvių ir rusų tautų, o bando užkasti atsiradusią prarają" - rašo dienraštis, labai aukštai įvertindamas ne tik dramaturgo ir režisieriaus kūrybą, bet taip pat aktorių vaidybą, scenografo ir kompozitoriaus darbą.

"Malyš" scenografiją sukūrė Jūratė Paulėkaitė, muziką - Gintaras Sodeika. Spektaklyje, kuriame derinamas lietuviškas ir rusiškas tekstas, vaidina Gabrielė Kuodytė, Tatjana Liutajeva, Algirdas Dainavičius ir Arvydas Dapšys.

Pasak dienraščio, režisieriaus meistriškumą parodo scena su vaikiškomis pačiūžomis. Aktorius A.Dainavičius, vaidinantis "Malyšą" - Lionią, imituoja nerangų, "kreivą" vaiko, kuris gali bet kuriuo momentu nugriūti, čiuožimą.

Ši scena, rašo "Gazeta Wyborcza", savo gilumu išauga "iki visų 20 amžiaus mažylių likimų metaforos rango" ir viliasi, jog "dabartinei jų kartai pavyks užpilti praėjusio šimtmečio kapą ir sukurti ant jo naują gyvenimą".

Trečiadienį M.Ivaškevičiaus kūrinys bus parodytas Varšuvos Mažajame teatre.

Be "Malyš" paskutinę gegužės savaitę vykstančiame teatro festivalyje "Kontakt" šiemet dalyvavo Vilniaus Mažojo teatro spektaklis pagal Samuelio Becketto (Semuelio Beketo) pjesę "Belaukiant Godo", pastatytas režisieriaus Rimo Tumino.

Nuo 1991-ųjų rengiamas teatro festivalis tapo vienu reikšmingiausiu Rytų ir Vidurio Europos teatro įvykiu, pristatydamas ne tik šių regionų iškiliausius teatro menininkus, bet ir įdomiausius pasaulinio teatro ieškojimus.

Festivalio spektaklius vertina tarptautinis žiuri, kuris paskirs tris pagrindinius prizus. Lietuvos teatrų spektakliai beveik kasmet pelno festivalio "Kontakt" apdovanojimų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją