Muzikinės staigmenos

Trečiadienį, pasak organizatorių pranešimo spaudai, Rusų dramos teatro spektaklyje „Kabaretas Buchenvaldas“ per romansus bei įvairių tautybių gyvai atliekamas dainas skleisis moters siela. Kameriniame spektaklyje kabareto dainininkę ir spalvingą jos gyvenimo istoriją pasakoja temperamentinga kaukazietiško kraujo aktorė Inga Maškarina, už šį vaidmenį nominuota „Auksinio scenos kryžiaus“ apdovanojimui.

Spektaklyje prisiliečiama prie daugybės temų - santykių su tėvais, pirmąja meile, vaikais, didelio miesto pagundų ir klystkelių. 

Ketvirtadienį laukia lengva rimtosios muzikos injekcija – šmaikšti „Faustina“, susidedanti iš populiariausių Š. Guno, A. Boito, G. Pučinio, H. Berliozo, Dž. Verdžio operų arijų, kurių dauguma parašyta „Fausto” tema. Operoje regėsime buvusią teatro primadoną labai norinčią atgauti balsą, grožį ir jaunystę.

Mefistofelis jos norus išpildo, bet su viena sąlyga: tas, kurį ji įsimylės - pražus. Deja, savo jausmų Faustina suvaldyti negali. Jos kelyje pasitaiko ne viena auka. Žūsta jauni ir talentingi vyrai. Net ir atgauta teatrine šlove ji negali kompensuoti šių aukų. Ši opera - pastišas sužavės ne tik aksominių balsų, bet ir aktorinio įtaigumo gerbėjus, nes jame pamatysime Kauno muzikinio teatro solistę Sabiną Martinaitytę bei jaunuosius jos kolegas Liudą Mikalauską bei Egidjų Bavikiną, pažįstamus iš populiaraus televizijos projekto „Triumfo arka“. 

Penktadienio vakarą druskininkų jaunimo laukia tradicinė elektroninės šokių muzikos fiesta "Druskos naktis". Nuo sutemų iki aušros po atviru dangumi, grojant geriausiems diskžokėjams virs pragariški šokiai. Jaunimą kaitins geriausia Latvijos diskžokėjė Ksenia Kamikaza. Iš kitos pusės Lietuvos sieną kirs baltarusis DJ I.F.U.16 metų patirtį prie grotuvų turintis diskžokėjas iš Minsko.

Tuo pačiu traukiniu iš Minsko atriedės ir „Tune Crashers“ – vaikinai, kuriems apibūdinti geriausiai tiktų pavadinimas „baltarusiškieji „Prodigy““. 

Gyvu pasirodymu amfiteatrą sudrebins lietuvaitis Golden Parazyth, kuriam prieš porą metų teko garbė groti kartu su legendiniais „Underworld“. Saviškį – Nostrą – į „Druskos naktį“ deleguoja bene geriausia šalies didžėjų komanda „Partyzanai“. EL-T plokšteles suks kartu su legendinio sostinės klubo „Stereo 45“ stogą kilnojusiu Dariumi T. 

Šeštadienį festivalis pakvies į muzikinį projektą, kuriame jo iniciatorė „Saulės kliošo“ vokalistė Daiva atiduos pagarbą mėgstamiausiai savo atlikėjai Lauryn Hill. Labiausiai būsimą pasirodymą įkvėpęs Lauryn Hill darbas – 2002-ųjų gyvo garso albumas „Unplugged 2.0”.

Akustinio pasirodymo MTV studijoje Niujorke metu įrašytas diskas nudžiugino daugybę Lauryn gerbėjų. Koncerte pristatytos tuomet dar negirdėtos, tačiau po debiutinio albumo labai lauktos naujos vokalistės dainos, kuriose ji kalba apie meilę, tikėjimą ir visuomenę.Daiva, Domas ir Paco atliks ir kitus, jau „vizitinėmis kortelėmis“ tapusius kūrinius – solinius ar tuos, kurie įrašyti bendrų projektų su kitais atlikėjais metu.

Teatras, vertas Gineo rekordų knygos

Penktadienį pamatysime tarsi iš komikso knygelės nužengusį Vilniaus mažojo teatro spektaklį "Viskas gerai". Retro stiliaus kičinėje aplinkoje viskas muzikalu, teatrališka, stilinga. Tačiau po žaisminga ir absurdiška teatrine forma slypi rimtos problemos – individo ir minios santykių problema, intelekto krizė ir moralinių vertybių nuosmukis.

Vartotojiškos kultūros beviltiškumą ir mūsų sąmonėje įsišaknijusius populiariosios kultūros simbolius analizuoja jaunas ir energingas naujosios kartos režisierius Vilius Malinauskas nominuotas „Auksiniam scenos kryžiui“ už ryškiausią metų teatrinį debiutą. 

Šeštadienį žiūrovus liksmins klasikinė situacijų komedija "Boeing Boeing". 1991 metais ji buvo įrašyta į Guinesso rekordų knygą kaip daugiausia kartų pasaulyje rodyta prancūziška pjesė.

Pagrindinis spektaklio herojus yra jaunas paryžietis Bernaras, patekęs į meilės keturkampį – jis turi net tris sužadėtines, dirbančias stiuardesėmis. Kadangi merginos dirba skirtingu laiku, jaunuolis susitikinėja su jomis paeiliui. Tačiau susiklosčius nenumatytoms aplinkybėms, scenoje prasideda intrigų ir kuriozų virtinė. 

„Boeing Boeing“ „įguloje“ dirba populiariausi viduriniosios kartos aktoriai: Leonardas Pobedonoscevas, Ramūnas Cicėnas, Edita Užaitė.

Sekmadienį, rugpjūčio 23 d. laukia pažintis su grupės "Skylė" įkūrėjo, kompozitoriaus Roko Radzevičiaus roko opera "Žuvų piemuo", kurią pastatė nuolatiniai festivalio svečiai Alytaus teatras. Išgirsime istoriją apie tariamą mažo miestelio siaubūną, vadinamą Žuvų piemeniu ir įtariamą kraupiais nusikaltimais. Antgamtinių jėgų padedamas Žuvų piemuo įsigauna į tikrojo žudiko, Keltininko, vieno iš gerbiamų miestelėnų, sapną ir priverčia jį viešai pripažinti savo nuodėmes. Roko opera „Žuvų piemuo” - originalus, neparemtas literatūros klasika, kūrinys, kuris atspindi Dzūkijos gamtos dvasią.

Tą patį vakarą publiką linksmins nuotaikinga komedija "Viki Kristina Barselona". Vaidmuo šiame filme temperamentingajai ispanei Penelopei Cruz pelnė "Oskarą" ir papildė pavydėtino humoro jausmo savininko, žmogaus sielos paslapčių išmanytojo Woody Alleno apdovanojimų kolekciją "Auksiniu gaubliu" už geriausią filmą komedijos/miuziklo kategorijoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją