Šiemet į Jurbarko tarptautinį literatūros forumą rašytojus, literatūrologus, kritikus, filosofus pakviesime meistriškai sukurto teksto malonumui. Literatūrologai, kritikai iš užsienio kalbės apie savo šalių autorius, kurie yra pirmo ryškumo žvaigždės, sukūrę savo stilių, atpažįstami iš kelių sakinių, nepamėgdžiojami, pasipriešinę laikui.

Ketvirtadienį (20 d.) 19.00 val. forumo atidarymo renginys vyks „Havana Social Club“ Vilniuje. Atidarymo renginyje dalyvaus Danutė Kalinauskaitė, Rimvydas Stankevičius, Berk Vaher (Estija), dainuos Aistė Smilgevičiūtė.

Penktadienį (21 d.) renginys persikels į Jurbarką. Visą savaitgalį Jurbarko krašto muziejuje vyks seminarai, literatūros skaitymo ir muzikos vakarai. Čia bus skaitomi Hanso Christiano Anderseno, Tovės Jansson, Nikolajaus Baturino, Magnuso Hendlundo ir kt. tekstai.

Seminaruose, pasak organizatorių pranešimo spaudai, kalbės Arvydas Šliogeris, Jūratė Baranova, Giedrė Šmitienė, Solveiga Daugirdaitė, kiti literatūrologai ir skaitytojai, o džiazo improvizacijos skambės Kęstučio Vaiginio projekte. Muzikiniame projekte dalyvauja muzikantai iš Ispanijos Aleix de Gispert ir Celeste Alias.

Renginiai Vilniuje ir Jurbarko krašto muziejuje nemokami.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją