Lietuvą pasaulyje garsinantis orkestras yra muzikos festivalio “Užutrakio vakarai” “krikštatėvis” ir jo vizitinė kortelė. Šį sekmadienį laukia ypatingas susitikimas ir su orkestru, ir su smuiko virtuozu S.Krylovu. Nuo praėjusių metų pabaigos vienas žymiausių pasaulio smuikininkų yra Lietuvos kamerinio orkestro meno vadovas ir vyriausiasis dirigentas.

Lietuvos kamerinis orkestras kitąmet paminės savo kūrybinės veiklos 50-metį. Tai neblėstanti muzikos legenda, be kurios neįsivaizduojamas šalies kultūrinis gyvenimas.

Orkestro gastrolių maršrutuose - beveik visos Europos šalys, Šiaurės ir Pietų Amerika, Japonija, Egiptas, Pietų Afrikos Respublika. Gastrolių metu orkestras ne vieną kartą bendradarbiavo su scenos grandais Mstislavu Rostropovičiumi, Jurijumi Bašmetu, Gidonu Kremeriu, Vladimiru Spivakovu, Tatjana Grindenko, Igoriu Oistrachu, Jevgenijumi Kissinu, Davidu Garingu, Yehudi Menuhinu ir daugeliu kitų iškilių menininkų.

Smuiko virtuozui S.Krylovui ploja garsiausių pasaulio muzikos salių žiūrovai. Prieš kelerius metus žymusis violončelininkas M.Rostropovičius jį įvardijo geriausių pasaulio smuikininkų penketuke.

S.Krylovas gimė muzikų šeimoje: tėvas – žymus smuikų meistras, motina – pianistė. Supamas muzikinės aplinkos nuo penekrių metų jis ėmė smuikuoti. Būdamas šešiolikos, įrašė W.A. Mozarto Penktąjį smuiko koncertą bei keletą kitų programų Rusijos radijuje ir televizijoje.

Smuiko mokyklos paslaptis S.Krylovasiperėmė iš muzikos korifėjų Leonido Kogano ir Sergejaus Kravčenko.

S.Krylovas 1989 m. pelnė pirmąją premiją tarptautinaime R.Lipizeno konkurse Italijoje. Tais pačiais metais smuikininkas su šeima persikėlė į šią šalį. Kremonos muzikos akademijoje S. Krylovas savo meistriškumą gludino pasaulinio garso atlikėjo Salvatore’s Accardo smuiko klasėje.

Išstudijavusio ir pagriežusio visą N.Paganini kūrybą pedagogo patirtis atlikėjui suteikė galimybę susipažinti su demoniškojo italų virtuozo grojimo subtilybėmis ir interpretuoti jo muziką.

Tarptautinės muzikos bendruomenės dėmesį S. Krylovas atkreipė po pergalių Antonio Stradivari konkurse Kremonoje (1998 m.) ir Fritzo Kreislerio konkurse Vienoje (2000 m.). Jis koncertavo garsiausiose Europos koncertinėse erdvėse, muzikavo diriguojant Vladimirui Ashkenazy, Julianui Kovatchevui, Nicolai Luisotti, George’ui Pehlivanianui, Yutakai Sado, Zoltánui Kocsisui, Guntheriui Herbigui, Muhai Tangui, Jurijui Bašmetui ir daugeliui kitų iškiliausių dirigentų.
Šimtamečio Užutrakio dvaro erdvėse skambės W.A.Mozart Simfonija Nr.29 A-dur ir A.Vivaldi „Metų laikai".

Penktasis muzikos festivalis “Užutrakio vakarai” įspūdingai užbaigia savo sezoną ir laukią savo ištikimų klausytojų kitąmet.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją