Režisierius Sergejus Paciukas apie spektaklį: „Monospektaklis – tai visų pirma kūrybinio pateisinimo trokštančios aktoriaus dvasios raiška. Tai bandymas į vieningą sceninį vaizdą organiškai sujungti aktoriaus individualumą ir vaidmens materiją.

Tai istorija apie tai, kaip dvasinio drugio krečiamas žmogus vienintelį savo gyvenimą paverčia begaline šioje žemėje duoto termino „atsėdėjimo“ ceremonija. Turtinga moteris, įstrigusi niekam nereikalingų, beprasmiškų reikalų ir poelgių rate – ar gali būti kas žiauresnio moteriai, kaip sustingusi siela?“.

Kauno valstybinis dramos teatras taip pat pristato Jaunojo režisieriaus Viliaus Malinausko vienos dalies spektaklį, kurio žanras įvardijamas taip – skalpelio pjūvis. Režisierius 2008 metų pabaigoje Kauno scenoje debiutavo žiūrovams pristatydamas šiuolaikinio vokiečių dramaturgo Mariaus von Mayenburgo pjesės „Bjaurusis“ inscenizaciją. Spektaklio metu režisierius teatro svečius pakvies pažvelgti iš naujo į tai, kas yra žinoma seniai, tačiau laikui bėgant pamirštama: tikrosios vertybės ir jų nuvertėjimas, grožio samprata ir savęs pateikimo prioritetas prieš žmogiškuosius tarpusavio santykius.

Vaidmenis šiame spektaklyje sukūrė aktoriai Liubomiras Laucevičius, Sigitas Šidlauskas, Aurelija Tamulytė ir Ričardas Vitkaitis.

Kauno valstybinio dramos spektakliai kultūros centre „Ramybė“ (Vytauto g. 35, Palanga) bus rodomi:

„Rudens stiliaus moteris“ – rugpjūčio 10 ir 11 dienomis 20 val.

„Bjaurusis“ – rugpjūčio 12 d. 20 val. ir rugpjūčio 13 d. 19 val. 30 min.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją