Tačiau kolekcininkas Paulius Normantas norintis dovanoti miestui savo kolekciją teigia, kad patalpų rekonstrukcija sustabdyta, o muziejaus steigimas vilkinamas.

„Buvo pasiūlyti variantai kažkur Vingio parke daryti muziejų, tikrai netinkama vieta. Na, o visi kiti paaiškinimai – kad tame name apsigyvent ar kažką dar nuveikt, ar kad mano kolekcija nėra verta dėmesio, – tai čia yra demagogija“, – įsitikinęs keliautojas ir fotografas P. Normantas.

Pasak sostinės vicemero, patalpų remontas sustabdytas dėl lėšų trūkumo, tačiau kam pastatas bus skirtas, nesako. Aišku viena, kad bent jau artimiausiu metu Užupyje steigti muziejaus neketinama.

„Aišku, jam apmaudu, kad apie 6 metus nuo pirmos idėjos paskelbimo vis nepasiekia norimo rezultato. Natūralu, kad kyla apmaudas. Mano siūlymas ir, kiek žinau, mero siūlymas buvo neprisirišti prie šitos vietos konkrečiai, registruoti įstaigą ir vystyti projetą, o po to dėl tų patalpų panaudojimo atskirais susitarimais siekti rezultato“, – kalbėjo Gintautas Babravičius, Vilniaus vicemeras.

P. Normantas teigia, kad Rytų kultūros muziejus būtų itin populiarus ir vienintelis toks Rytų Baltijos šalyse.

Menininko kolekcijoje sukaupta daugiau kaip pusantro tūkstančio Rytų Azijos budistinio sakralinio meno eksponatų – tai tapybos darbai, skulptūros iš vario, bronzos, medžio, buities daiktai ir papuošalai.