Nuo 1976 m. metų dailininkas A. Kariniauskas sukūrė kostiumus ir scenografijas beveik trisdešimčiai spektaklių Lietuvos nacionaliniame dramos teatre (1977 m.) Kauno muzikiniame teatre (1979-1984 m.), Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre (1984-1989 m.), Erfurto operos ir baleto teatre (1989 m.), Klaipėdos muzikiniame teatre (1996 -2001 m.).

Dailininkas buvo pirmosios ir antrosios pasaulio Lietuvių dainų švenčių folkloro dienos renginių scenografas, tarptautinio folkloro festivalio "Baltica 2005" renginių scenografas.

Dailininkas bendradarbiavo su Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejumi, sudarymas parodų "Didžioji lietuvių scena" ir "Lietuvių kūryba svetur" ekspozicijas.

A. Kariniauskas buvo dviejų kūrybinių sąjungų - Lietuvos dailininkų sąjungos ir Lietuvos teatrų sąjungos - narys.

1987-1990 m. A. Kariniauskas dėstė Vilniaus dailės akademijoje, 1990-2003 m. bendradarbiavo su Kunstagentur P & S galerija, Vokietijoje, nuo 1999 m. - Vilniaus dizaino kolegijos docentas.

Dailininko kūrybą dokumentuota Vokietijoje išleistame personaliniame video kataloge. Jo kūrinių yra įsigiję Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejus, Lietuvos dailės muziejus, Maskvos teatro muziejus, LR ambasada Danijoje, privatūs kolekcininkai.

Dailininkas Algis Kariniauskas pašarvotas Vilniaus universiteto Šv. Jonų bažnyčioje.

Atsisveikinimas liepos 22 d. nuo 17 val. iki liepos 23 d. 13 val.

Laidotuvės – Vilniaus Antakalnio kapinėse.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją