„Šis projektas vyksta dėl dviejų priežasčių. Pirma – visuomenė sužinos, kad menininkas ne tik tas, kuris dainuoja ABBA koverius per televiziją ar perka viešbučius Margaritos saloje. O antra – menas bus demistifikuojamas ir iš uždarų studijų išeis į plačiąsias erdves, o žmonės, kurie tuo domisi, galės su juo susipažinti, – „Art-o-thlon‘o“ idėją pristatė Vilniaus dailės akademijos prorektorius studijoms Arūnas Gelūnas. – Aš labai norėčiau, kad šį šou žiūrėtų kuo daugiau jaunų žmonių ir suprastų, kad menas – tai kūryba, iššūkis, eksperimentas, kad menas yra gerai.“

„Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009“ direktorius Rolandas Kvietkauskas sakė: „Norime, kad ta publikos dalis, kuri šiandien pasirenka kitokias formas priimti informacijai, turėtų galimybę susidurti su menu, su čia ir dabar kuriama kultūra.“

Viso tarptautiniame televizijos projekte dalyvauja 12 dalyvių: rusė Anna Shestakova (19), amerikietis Tomas Russottis (31), čekas Pavelas Formanas (31), portugalė Andreia Filipe Faro (23), kanadietis Justinas Tyleris Tate‘as (24), anglė Fiona Flynn (45), lietuviai Rafal Piesliak (26), Saulius Leonavičius (31), Tadas Maksimovas (25), Andrius Labašauskas (25), Monika Malinauskaitė (20).

Visi šie menininkai bus suskirstyti į komandas ir kiekvieną savaitę gaus po užduotį. Jos atlikimą vertins kompetentinga meno kultūros ekspertų, žurnalistų bei tam tikros srities specialistų komisija.

„Art-o-thlon“ bus transliuojamas kiekvieną ketvirtadienį, 22 val., LTV kanalu. Finalas – rugsėjo 03 d.

Menų čempionatas „Art-o-thlon“ yra programos „Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009“ (VEKS) renginys.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją