Koncertą pradėjusi Mucijaus Klemenčio Sonata iš 33 opuso, Martyna iškart buvo labai šiltai sutikta susirinkusios publikos. Kontrastingą kūrinių repertuarą pasirinkusi pianistė kiekvieną kūrinį labai subtiliai ir profesionaliai perteikė auditorijai - nespėjus atsigauti po ramaus noktiurno, aidėjo griausmingo valso ir sonatos akordai.

Programoje skambėjo Ferenco Listo, Klodo Debiusi, Piotro Čaikovskio, Sergėjaus Rachmaninovo kūriniai. Koncerto pabaigai Martyna Jatkauskaitė atliko Sergėjaus Prokofjevo septintąją sonatą, kuri privertė iš savo vietų pakilti ne vieną klausytoją.

Dinamiškas ir virtuoziškas kūrinio atlikimas pianistę apdovanojo publikos šūksniais ir gausiomis ovacijomis. Be pertraukos grojusi atlikėja, publikos prašymu, sugrįžo į sceną ir atliko Alessandro Scarlatti kūrinį.

Koncertą stebėjęs Kristupo klavyrų meno vadovas, pianistas Petras Geniušas, taip pat įnirtingai plojo atlikėjai ir po koncerto nuėjo pasveikinti Martynos su profesionaliu kūrinių atlikimu.

E.Levin nuotr.
Po pasirodymo kalbinta atlikėja prisipažino, kad koncerto metu jautė jaudulį. Tik dieną prieš koncertą iš Londono sugrįžusi Martyna sakė, kad namuose groti nėra lengva, tačiau nepaprastai malonu. Atlikėja džiaugėsi šiltu publikos priėmimu ir užsiminė, kad su malonumu ruošiasi dar vienam koncertui su Kauno simfoniniu orkestru, kur atliks Moriso Ravelio programą.

Lietuvoje pianistė surengia vos porą pasirodymų per metus, dabar ji kur kas aktyviau koncertuoja Europoje. Martyna Jatkauskaitė yra koncertavusi tokiose prestižinėse koncertų salėse kaip Faziolli (Italija), garsiojoje Londono Wigmore Hall, Barbican Hall.

Pianistė yra pelniusi daugybę apdovanojimų. „Philharmonia Orchestra/ Martin Muzical Scolarship“ fondo apdovanojimas suteikė jai galimybę surengti debiutinius rečitalius Royal Festival Hall ir Purcell Room. 2009 metais Martyna buvo įvertinta “Making Music Philip&Dorothy Green Award” programos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją