Operacijos seansas atviras žiūrovams,– tačiau dalyvauti nerekomenduojama silpnų nervų ir teatro medikamentams alergiškiems asmenims. Spektaklis „Poliklinika”, kurį praeitais metais pristatė Agnius Jankevičius su keturiais aktoriais (spektaklyje vaidina Paulius Tamolė, Agnė Ramanauskaitė, Jonas Verseckas ir Tautvilas Gurevičius) paremtas pačių kūrėjų aplinkos stebėjimu, o ne literatūriniu tekstu. Tad čia gausu inkliuzų iš gyvenimo, verdančio daugiabučių kiemuose, karštuose paplūdimiuose, rūsiuose, poliklinikose ir priešais televizoriaus ekraną.

Pasak režisieriaus, literatūrinio teksto atsisakyta sąmoningai – siekiant scenoje sukurti veidrodinį principą su realybe. Tuomet žiūrovas ne tik atpažįsta žmones, bet ir pradeda ieškoti giluminio motyvo, kodėl tas žmogus elgiasi taip, o ne kitaip. „O tai ir yra tikroji teatro prigimtis“, – teigia režisierius.

Pasak klubo pranešimo spaudai, dar iki krizės pradžios sukurto spektaklio scenovaizdis (scenografė Laura Luišaitytė) – tai baltame fone nubrėžtas raudonas Lietuvos žemėlapio kontūras, kuriame – pagalbos telefonas 112 ir tiksinti bomba.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją