Paolo Vivian – vienas iš Bulgarijos galerijos „Bulart“, dalyvaujančios tarptautinėje meno mugėje „ArtVilnius‘09“, autorių. Perfomansą „Ding dong koncertas įsimylėjėliams“ menininkas pristatys ir mugės metu, tačiau sekmadienį žiūrovams jis pateiks specialiai galerijai „Actus magnus“ adaptuotą projektą. Lankytojus jau einant į galeriją vedančiu tuneliu pasitiks ant sienų eksponuojamos meninės fotografijos iš įvykusių perfomansų ir itališkų varpų garsai – įrašas iš menininko gimtojo miesto bažnyčios, kurioje varpais skambino pats Paolo Vivian.

Taip pat bus eksponuojami jau įvykusių perfomansų įrašai ir objektai. Projekto pagrindinis akcentas – gyvas menininko perfomansas, kurį pats autorius linkęs vadinti žaidimu – jis specialiais varpeliais skambins žinomą vaikų dainelę, o norintys lankytojai bus pakviesti pabučiuoti vienas kitą.

Projekto kuratorė Dora Doncheva – Bulart atkreipia dėmesį, jog projekto pavadinime esantis žodis „įsimylėjėliai“ turi platesnę reikšmę nei vyro-moters meilė. „Tai meilė plačiąja prasme, tad pabučiuoti galima ir savo vaiką, brolį, tėvus ar keturkojį augintinį“, - sako ji.

Aiškindamas projekto idėją Paolo Vivian pasakoja, jog jis buvo sukrėstas, kiek daug žmonių prisidengia išoriniu religingumu, lankosi bažnyčioje, tačiau iš tiesų nesilaiko deklaruojamų tiesų mylėti savo artimą. Jis į viską bando pažvelgti su ironija, tad siūlo savotišką žaidimą – varpais skambina vaikišką dainelę, provokuoja džiugesį ir atvirą jausmų reiškimą.

Žiūrovai į perfomansą kviečiami apsirengti baltai ir atsinešti varpelių ar skambaliukų. Paklaustas, kaip elgsis, jei santūrieji lietuviai nebus linkę bučiuoti vienas kito, menininkas šypsosi ir tvirtina, kad prievarta niekas verčiamas nebus, o projekto kuratorė sako, jog žiūrovams net „aktyviai“ nesudalyvavus projekte, bus įdomu išgirsti ir išbandyti specialius varpelius, kuriais gros menininkas.

Paolo Vivian (g. 1962, Serso di Pergine, Italija) yra žinomas savo meniniais tyrinėjimais kolektyvinės atminties sityje. Jis kuria skulptūras, instaliacijas ir video. Yra dalyvavęs daugelyje tarptautinių festivalių, simpoziumų Vokietijoje, Bulgarijoje, Italijoje, Olandijoje, Liuksemburge, Prancūzijoje, surengė daugiau nei 10 parodų Italijoje ir kt. šalyse. Jo skulptūros yra laimėję tarptautinių apdovanojimų Italijoje, Liuksemburge ir Prancūzijoje.

Jo darbų yra įsigiję institucijos ir privatūs kolekcionieriai Vokietijoje, Belgijoje, Prancūzijoje, Ispanijoje, Bulgarijoje ir Italijoje. Paolo Vivian sukūrė monumentalių sulptūrų viešose erdvėse Liuksemburge, Prancūzijoje, Norvegijoje, Olandijoje ir Italijoje. Menininkas gyvena ir kuria Trento mieste Italijoje.
Renginys nemokamas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją