Nematomumo fakultetą (angl. Faculty of Invisibility, www.faculty.cc) 2006 m. gruodį įkūrė menininkė Inga Zimprich. Fakultetas skelbia, kad jo tikslas – rasti atsakymą į klausimą, kaip skaityti nematomą knygą ir kaip susipažinti su sekančiu jos skyriumi. Teigiama, kad Fakultetas susikuria iš naujo sulig kiekviena apraiška, todėl jo veikloje maža tęstinumo ir jis veikia nuolatiniame galimo subyrėjimo ar atsitraukimo kontekste.

Pasak ŠMC pranešimo spaudai, naujus Fakulteto skyrius įkuria pakviesti dėstytojai – menininkai, dizaineriai, teoretikai, lektoriai, plėtojantys skyrių veiklą ir jų apraiškas pagal savo asmeninės praktikos poreikius. Fakulteto studentais gali tapti tik jo dėstytojai. Fakultetas nesiekia viešumo, tačiau kuria savo auditoriją; nors ir reti, jo kreipimaisi tiria ir provokuoja tokius socialinės organizacijos aspektus kaip biurokratija, tęstinumas ir nežinojimo galimybė. Priėję išvados, kad Nematomumo fakultetas visuomet jau nebeveikia, 2009 m. vasarį jo dėstytojai paskelbė pasitraukiantys iš pareigų.

Paul Gangloff (g. 1982 Altkirch, Olandija) studijavo grafinį dizainą ERBA Valensijoje (Prancūzija) ir Gerrit Rietveld akademijoje Amsterdame. Jis buvo vienas iš trijų OneDayNation dizaino studijos įkūrėjų; šiuo metu bendradarbiauja su menininkais ir teoretikais, skaito paskaitas, rašo ir kuria spaudinius, daugiausia Fakulteto Skaitymo skyriaus rėmuose. Paul dėsto Gerrit Rietveld akademijoje ir Meno ir dizaino akademijoje Arnheme (Olandija).

Daugiau apie fakultetą, jo skyrius ir apraiškas: www.faculty.cc
Renginys vyks anglų kalba. Įėjimas nemokamas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją