Kristupo vasaros festivalio atidarymo koncertas skirtas muzikuojančioms dinastijoms. Čia, vienoje scenoje, susirinko net kelios muzikinės šeimos. Jos muzikavo drauge su Šv. Kristoforo kameriniu orkestru, diriguojamu D. Katkaus.

Koncertą pradėjo „Kaskadų trio“ smuikininkė, kamerinių ansamblių dalyvė ir solistė Rusnė Mataitytė kartu su savo vaikais – smuikininke Austėja ir pianistu Ryčiu Juškaičiais, sėkmingai kopiančiais į meistriškumo viršūnes.

Po jų į sceną lipo Geniušų dinastija. Jaunajai kartai atstovavo Marija Geniušaitė – jauna pianistė, baigusi pirmąjį Lietuvos muzikos ir teatro akademijos fortepijono specialybės kursą, bet jau sudaranti solidžią draugiją savo scenos partneriui šiame koncerte – dėdei pianistui Petrui Geniušui.

Taip pat koncerte grojo Lietuvos džiazo žvaigždė Petras Vyšniauskas drauge su sūnumi Dominyku. Trimitinkas, baigęs Lietuvos ir Amsterdamo konservatorijas retas svečias Lietuvoje.

Pasak rengėjų, koncerto siurprizas – Veronikos Vitaitės, Aleksandros Žvirblytės bei Pauliaus Anderssono – močiutės, mamos ir anūko trio, šmaikščiomis koncertinėmis programomis apžavėjęs muzikos pasaulį.

Trečiadienį prasidėjęs Kristupo vasaros festivalis truks iki paskutinės vasaros dienos. Dalis jo koncertų bus nemokami.