„Vilnojos“ simpoziumas tapo tradiciniu ir pritraukiančiu menininkus iš įvairių šalių“, - teigia Vidmantas Martikonis, skulptūrų simpoziumo rengėjas. „Per keletą metų šalia Vilnojos ežero iškilo nemažai skulptūrų, kuriomis galima grožėtis ne tik pavasario simpoziumų metu, bet ir ištisus metus“.

Viešbučio „Vilnoja” teritorijoje, Sudervėje įsikūrusiam „Akmens skulptūrų parkui“ viena tituluočiausių ir vertinamų menininkių, armėnė Mariam Hakobyan šiemet dovanos kūrinį “Didysis sprogimas”. Skulptūra skaptuojama iš granito luito ir bronzos.

Meniškai-inžinerinis skulptoriaus Tönu Smidt (Estija) mąstymas atsiskleis šiųmetinio simpoziumo kūrinyje, skulptūroje, „Širdis“.

„Visuomet domėjausi žmogaus problemomis, jo vidiniu pasauliu,- teigia menininkas iš Ukrainos Hrihorij Kudlayenko. “Esu pasinėręs į žmogaus vidinės harmonijos ieškojimus, kurie atsispindės mano kūrinyje iš granito „Belaisvis“.

„Vilnoja 2003“ simpoziume Rusijai atstovauja Nikolaj Polukarov, kuris priklauso Rusijos nekomerciniam skulptorių fondui „Jedinenije“. Šis menininkas pasižymėjęs Rusijos ledo skulptūrų konkursuose ir keletą metų iš eilės tapęs šių konkursų pagrindinių prizų nugalėtoju. Nikolaj Polukarov kuriantis skulptūras iš akmens, medžio, geležies, keramikos, marmuro ir ledo, „Vilnojos“ simpoziumui skaptuota granito skulptūrą „Angelas“. Lietuvai šių metų Vidmanto Martikonio organizuojamame simpoziume „Vilnoja 2003“ atstovauja trys menininkai -Algirdas Kuzma, Džiugas Jurkūnas bei Stasys Juraška.

Algirdas Kuzma šiame simpoziume dalyvauja trečius metus iš eilės. Aštuonias grupines ir aštuonias personalias parodas surengęs ir įvairiuose simpoziumuose dalyvavęs menininkas šiemet toliau kurs prieš trejus metus pradėtą skulptūrą „Kryptis“, kurią žada papildyti naujomis detalėmis.

Džiugas Jurkūnas, dalyvavęs įvairiuose simpoziumuose bei parodose Lietuvoje bei 1999 metais pristatęs savo darbus „Sit On It“ simpoziume Nju Hempšyre (JAV), „Vilnojos” simpoziume kurs skulptūrą iš granito, kurios pavadinimas paaiškės darbo eigoje.

Menininkas Stasys Juraška „Vilnojos“ simpoziume dalyvauja pirmą kartą. Jis dirba kūrybai naudodamas medį, granitą, marmurą ar ledą. Pavasario simpoziume „Vilnoja 2003“ skulptorius žada skaptuoti ir „Akmens parką“ papuošti kūrinių „Saldus miegas“, kuriame vaizduojamas pavargęs, ant darbo stalo užsikniaubęs ir saldžiai miegantis žmogus.

Idėja viešbučio „Vilnoja" teritorijoje įkurti „Akmens skulptūrų parką“ kilo šio viešbučio savininkui, Vilniaus miesto savivaldybės Tarybos nariui Vidmantui Martikoniui ir buvo pradėta įgyvendinti užpernai. Tuomet aštuoni žymūs Lietuvos skulptoriai sukūrė pirmuosius Akmens skulptūrų parko eksponatus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją