Spektaklio veiksmas paremtas vokiečių armijos eilinio Gi Sajerio atsiminimų knyga „Pamirštas kareivis“, kuri laikoma įspūdingiausiu dokumentu apie II pasaulinį karą, išverstu į daugelį pasaulio kalbų, rašoma spektaklio kūrėjų pranešime spaudai.

Knygos autorius būdamas dar beveik vaikas - šešiolikos metų - pateko į Hitlerio armiją, praėjo visą Rusijos frontą ir sulaukė karo pabaigos būtent čia, Memelio bunkeriuose. Šioje autentiškoje vietoje, bunkeriuose ir virš jų, ant pat jūros kranto vyks seno vokiečio (Nacionalinės premijos laureatas Vladas Bagdonas) akistata su savo jaunyste, savo praeitimi.

Jaunojo kareivio vaidmuo patikėtas talentingam Klaipėdos dramos teatro aktoriui Donatui Švirėnui. Šiame spektaklyje viskas bus tikra - ir vieta, ir tekstai, ir vokiečių kareivių daiktai, rasti Klaipėdos ir Smiltynės gynybiniuose įtvirtinimuose, atsivėrusiuose po 2006-ųjų gaisro.

Spektaklį vienu metu galės pamatyti tik 25 žiūrovai. Ši grupė po spektaklio iš bunkerio pakils į zenitinio pabūklo aikštelę pasveikinti taiką. Jų lauks paprastos lauko vaišės drauge su aktoriumi Vladu Bagdonu žvelgiant į jūrą, klausantis ilgesingų karo dainų, dainuojamų vokiškai, rusiškai, lietuviškai.

Tai spektaklis apie karo beprasmybę ir apie jūros grožį. Spektaklio premjera – liepos 10-ąją. Scenarijaus autorė ir prodiuserė – Rūta Vanagaitė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją