Žinomiausias festivalio dalyvis, Kanados šiuolaikinio baleto trupė “La La La Human Steps” į Vilnių atvyko jau praeitą antradienį, suomių šokio žvaigždė Tero Sarinenas – šeštadienį.

Festivalis tęsia tradiciją pristatyti savo programoje tarptautines premjeras – šiemet jų bus penkios (Timo Feldmano / WILDA spektaklis (Danija), trupės “Provincialnyje tancy” ir Čeliabinsko šiuolaikinio šokio teatro (Rusija) ir Vyčio Jankausko trupės (Lietuva) spektakliai, lietuvio Andriaus Katino ir suomės Marios Saivosalmi projektas), taip pat bus pristatytas vieno spektaklio eskizas (Kauno šokio teatras “Aura”). Gegužės 10 d. bus pristatyti jaunųjų Estijos, Latvijos ir Baltarusijos choreografų kūriniai.

Edukacinėje festivalio programoje – Germaine Acogny (Žermen Akony) (Prancūzija-Senegalas) afro šokio, švedų kilmės britų Didžiosios Britanijos choreografės Lisos Torun, Olgos Žitluchinos (Latvijos kultūros akademija) ir Olgos Ponos (Čeliabinsko šiuolaikinio šokio teatras, Rusija) šiuolaikinio šokio seminarai bei G.Acogny paskaita apie Afrikos šokį. Taip pat bus surengta diskusija prie apskrito stalo apie šiuolaikinio šokio gastrolių sąlygas Šiaurės ir Baltijos šalyse.

Pirmą kartą festivalis vyks ne tik Vilniuje (gegužės 5-11 d.) bei Klaipėdoje (gegužės 6 d.), bet ir Kaune (gegužės 7 d.) – Klaipėdoje ir Kaune savo naujausią spektaklį parodys rusų trupė “Provincialnyje tancy”. Šiandien Lietuvos nacionalinio dramos teatro didžiojoje salėje bus pristatomos dvi vieno žymiausio šių dienų suomių choreografo ir šiuolaikinio šokio atlikėjo Tero Sarineno monokompozicijos - “Žmogus kambaryje”, vaizduojanti žmogų – menininką – kambaryje, ir “Medžioklė”, priešingai nei daugelis kitų I.Starvinskio “Šventojo pavasario” versijų, besikoncentruojanti ties viena asmenybe – jos vyriškumu/moteriškumu ir blunkančiu grožiu.

Mažojoje salėje žiūrovai išvys vieną įdomiausių britų jaunųjų choreografų, švedų kilmės Lizos Torun spektaklį “Triptikas”, susidedantį iš abstrakčių duetų, sukurtų pagal originalią muziką, vokalą ir tekstą.

Vietinis festivalio “Naujasis Baltijos šokis ‘03” biudžetas siekia 450 000 litų. Festivalio rengėjai – Lietuvos šokio informacijos centras bei Menų spaustuvė, festivalio mecenatas – bendrovė “Philip Morris Lietuva”, festivalio globėjas – Lietuvos Respublikos kultūros ministerija. Festivalį remia Šiaurės šalių kultūros fondas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją