Džiazas Galvės ežere ir taip pat pavadintame laive liesis iki rugpjūčio pabaigos.

Šis muzikinis projektas buvo vienas iš malonių praėjusios vasaros staigmenų. Trakai – kitokie ir neįprasti - taip būtų galima apibūdinti šį muzikinį vyksmą.

Scena – nedidelis denis, kuriame koncertuoja džiazo muzikantai, o publika laive turi puikią progą ne tik klausytis muzikos. Laivui skrodžiant vandenis lyg kaleidoskope mirga besikeičiantis įstabus kraštovaizdis su Trakų pusiasalio ir salos pilimis, Užutrakio dvaro rūmais, vaizdingomis, mažai civilizacijos paliestomis pakrantėmis.

Muzikantai tvirtina, kad muzikos garsai skamba ypatingai, atsimušę į vandenį, o toks grojimo būdas tiesiog įkvepia. Šį įkvėpimą juto ir žiūrovai. Ko vertas vaizdas, kai išraižęs Galvės ežerą muzikinis laivas grįžta į uostą, kai saulės spinduliai pranyksta už viduramžių pilies kuorų ir saulėlydis nuskęsta ežero vilnyse, klausytojai galės įvertinti patys.

„Projektas tęsiamas, nes jis sulaukė didelio pasisekimo. Šią vasarą ant vandens Trakuose gros garsūs ir kylantys džiazo talentai. Tokia kelionė, skambant džiazo improvizacijoms, nepalieka abejingų, “, - sakė projekto autorius Aringas Šumskas.

Koncertų ciklą padeda įgyvendinti jo meno vadovas, vienas žymiausių šalies džiazo trimitininkų Valerijus Ramoška, o keliones rengia viešoji įstaiga „Baltų amatai“.

Pernai „Baltų amatų“ pastatytas „Galvės“ laivas, primenantis pokarinę baržą, neužsibūna krante. Kelionės su „Galve“ tapo labai populiari ir originali kultūrinio turizmo pramoga.

„Turistai pamėgo šį laivą. O kelionės džiazo ritmu tampa vienu iš Trakų pažinimo ir savitumo ženklų“, - pastebėjo „Baltų amatų“ vadovas Robertas Volosevičius.

Per vasarą Galvės džiazo fiestoje koncertuos Kęstučio Vaiginio, Jano Maksimovičiaus, Olego Molokojedovo, Valerijaus Ramoškos kvartetai, džiazo grupės „Saga“, „Jazz Brothers“, girdėsime muzikos projektus „Ella Fitzgerald Tunes“, „Glorious Gershwin Project“. Vasaros sezoną užbaigs LRT grupė ir dainininkė Vita Rusaitytė.
Tai vienas iš Lietuvos tūkstantmečiui skirtų renginių, originaliai atspindintis istorinę praeitį ir nūdieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją