"Iš viso birželio 19-21 d. šiame Žemaitijos mieste vyks 31 renginys, kuriuose dalyvaus per 2000 atlikėjų. Visi renginiai nemokami. Lankytojų lauks 6 galerijos, 5 teatriniai projektai, 19 muzikos ir šokio meno pasirodymų, 1 kino projektas“, - teigia projekto „Plungės kultūrinio turizmo maršrutai: nuo savitumo iki globalumo" koordinatorė Vida Saukalienė.

Birželio 19 d., plungiškiai ir miesto svečiai bus pakviesti į iškilmingo parodų ciklo, skirto kultūros mecenato kunigaikščio Mykolo Mikalojaus Oginskio ir jo rūmų jubiliejams paminėti bei Lietuvos ir Lenkijos istorinių parkų ir sodų paveldui įprasminti, atidarymą (Žemaičių dailės muziejus, Parko g. 1).

Taip pat bus atidengtas meninis simbolis - suolelis - „Jie savo talentu garsina Plungę“, Senamiesčio aikštėje vyksiančiame renginyje dalyvaus miesto jaunieji menininkai ir žinomi menininkai, kilę iš būtent iš šių metų kultūros sostinės: kompozitorius ir atlikėjas A.Kulikauskas, gitaristas A.Globys, gitaristas kompozitorius J.Milašius, saksofonininkai P.Vyšniauskas ir D.Praspaliauskis, dainininkai A.Smilgevičiūtė, G.Kaukaitė, Č.Gabalis, dirigentai Stasys ir Juozas Domarkai, aktorius R.Rimeikis ir kt. O vakare visi laukiami žymių plungiškių jungtiniame koncerte „Ačiū Tau, Plunge“.

Birželio 20 d. plungiškius ir miesto svečius Babrungo slėnyje pasitiks 11-asis tarptautinis pučiamųjų instrumentų orkestrų ir istorinių šokių kolektyvų festivalis, kuriame dalyvaus beveik 700 atlikėjų. Taip pat tądien į Viešosios bibliotekos kiemelį kvies fotoalėja „1000 Lietuvos akimirkų", o mieso centre vyks teatralizuotas pučiamųjų orkestrų, Plungės įmonių ir organizacijų paradas.

Plungės miestas kildinamas iš XIII- XIV amžiuje minimos Gondingos gyvenvietės. Todėl, sekamdienį, birželio 21 d., visų norinčiųjų prisiliesti prie Plungės praeities lauksime specialiame istorijos apžvalgos ir riterių kovų projekte ant Gandingos (žemaičių kalba – Gondingos) piliakalnio.

Tikimasi, kad daug žiūrovų pritrauks Babrungo slėnyje sekmadienį vyksiantis jaunimo muzikinis „blusų“ turgus, į kurį bus sukviesti jaunieji Plungės ir visos Lietuvos muzikantai, pristatysiantys platų muzikinių improvizacijų spektrą - nuo folkloro iki moderno.

Taip pat sekmadienį miestiečiai ir svečiai bus pakviesti į įspūdingą ugnies misteriją Plungės parke, profesionalių ir mėgėjiškų teatrų vaidinimus Oginskio rūmų kieme ir kitus renginius.

„Visomis šventės dienomis veiks tautodailės, amatų ir prekybos mugė, bus rengiami liaudies muzikantų koncertai, jaunimo meniniai projektai (Senamiesčio aikštėje, Vytauto, S.Dariaus ir S.Girėno, J.Biliūno gatvėse), vyks istorinių nuotraukų instaliacija (Senamiesčio a.), veiks profesionalių dailininkų grupės „3+” bei verslo parodos (Kultūros centre, Senamiesčio a. 3), vyks literatūriniai skaitymai tradicinėse ir netradicinėse erdvėse, poezijos ir muzikos sąskambiai ir kiti įvairūs renginiai“, - sakė V. Saukalienė.

Projektas „Plungė – Lietuvos kultūros sostinė 2009“ yra nacionalinės programos „Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009“ dalis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją