Vėlyvą antradienio, balandžio 29 d. – Tarptautinės šokio dienos - naktį Maskvoje, Didžiajame teatre, buvo paskelbti visi šiemetiniai Tarptautinio šokio prizo “Šokio Benois” (“Benois de la danse”), lyginamo su Oskarais kine, laureatai. 1992 m. įsteigtas tarptautinis prizas pirmus ketverius metus buvo teikiamas Maskvoje, o nuo 1996 m. – vis kitoje šalyje (Prancūzijoje, Lenkijoje, Vokietijoje). Didžiulė tarptautinė komisija, vadovaujama rusų choreografo Jurijaus Grigorovičiaus, šiemet sprendė, kuris choreografas, šokėjas ir šokėja iš gausaus nominantų sąrašo yra verti prestižinio apdovanojimo.

Prizai už choreografiją atiteko dviems choreografams – Édouardui Lockui ir britui Davidui Dawsonui (Deividui Dousonui) už spektaklį “Pilkoji zona”, sukurtą Olandijos nacionalinio baleto trupei. Nominacijos "Gyvenimas mene" premija paskirta garsiajam prancūzų baletmeisteriui Maurice'ui Béjart'ui (Morisui Bežartui), rusų balerinai Marinai Semionovai ir JAV gyvenančiam legenda tapusiam rusų šokėjui Michailui Baryšnikovui. Geriausia šokėja pripažinta Lucia Lacarra (Liucija Lakara) už Tatjanos partiją Bavarijos valstybinio baleto spektaklyje "Oneginas". Geriausiu šokėju tituluotas Lukášas Slavicky’s už Žano de Brieno partiją tos pačios trupės balete "Raimonda". Pernai “Benois de la Danse” diplomante už vaidmenį lenkų kilmės choreografo Krzysztofo Pastoro Nyderlandų nacionaliniam baletui sukurtame spektaklyje "Kurtas Vailis" tapo lietuvė balerina Rūta Jezerskytė.

Kanadiečių trupės “La La La Human Steps” šokėjai bei vadybininkai po trijų mėnesių maratono Prancūzijoje, kur kartu su Paryžiaus opera buvo repetuojamas ir rodomas spektaklis “Les Boréades”, antradienio vakarą jau atskrido į Vilnių. Kitą savaitę “La La La Human Steps” Tarptautiniame šiuolaikinio šokio festivalyje “Naujasis Baltijos šokis’03” rodys naujausią savo spektaklį “Amelia”. Šiandien kanadiečiai pradeda repeticijas Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją