Specialiai į skulptūros atidengimo iškilmes atskrido Ispanijos ambasadorius Baltijos šalims Jose Ponsas, reziduojantis Danijos sostinėje Kopenhagoje.

"Žinia apie Don Kichoto skulptūrą Lietuvoje buvo maloni staigmena", - LŽ sakė Ispanijos ambasadorius. Ispanų rašytojo sukurto literatūrinio herojaus, idealisto, beviltiškai kovojančio prieš blogį, skulptūros jau stovi Briuselyje, Madride ir kitur. Pasak ambasadoriaus, Panevėžyje pastatyta skulptūra bus puiki proga dažniau atvykti į šį Lietuvos miestą.

Savo ruožtu miesto meras Vitas Matuzas pakvietė ambasadorių į Panevėžio 500 metų jubiliejaus iškilmes rugsėjį. Meras išreiškė viltį, kad atidengus paminklą Don Kichotui prasidės "baltasis miesto laikotarpis", ir pasiūlė panevėžiečiams ateiti paglostyti šio gerumo simbolio bei pasisemti iš jo stiprybės.

Iš žalvario nulieta kovotojo figūra, kurioje įkomponuoti spalvoti vitražinio stiklo gabaliukai, o ant rankos nutūpęs drugelis, pasak skulptoriaus, simbolizuoja žmogaus trapumą ir gležnumą. Paminklą pašventino Panevėžio vyskupas Jonas Kauneckas.