Kaip trečiadienį pranešė Šaulių sąjunga, pasirašyta sutartimi siekiama, kad užsienyje gyvenančių lietuvių jaunimas turėtų galimybių artimiau susipažinti su savo istorine tėvyne, jos kultūra, tradicijomis bei ugdytų lietuvių šnekamosios kalbos įgūdžius.

Tautinių mažumų ir išeivijos departamentas įsipareigojo parinkti ir siųsti užsienio lietuvių jaunimą į Šaulių sąjungos rengiamas mobiliąsias stovyklas, apmokėti jiems kelionės išlaidas, dalyvauti stovyklų renginiuose.

Tuo tarpu Šaulių sąjunga sieks supažindinti išeivijos jaunimą su istorine Lietuvos krašto praeitimi, kultūra, tradicijomis, sveika gyvensena mobiliosiose stovyklose, tvirtinti ryšius tarp užsienyje gyvenančių kraštiečių ir Lietuvos jaunimo.

Minėtąją sutartį pasirašė Lietuvos šaulių sąjungos vadas pulkininkas leitenantas Juozas Širvinskas ir Tautinių mažumų ir išeivijos departamento direktorius Antanas Petrauskas.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją