Kaip pranešė OKT, neseniai iš Prancūzijos po du mėnesius trukusių gastrolių grįžo "Ugnies veido" trupė, sekmadienį ir pirmadienį Budapešto Naujosios dramos festivalyje gastroliavo Mariaus Ivaškevičiaus spektaklis "Malyš".

Gegužės viduryje "Vasarvidžio nakties sapnas" išvyks į Didžiąją Britaniją, į garsiuosius Braitono ir Londono "LIFT" festivalius.

M.Ivaškevičiaus "Malyš" gegužės pabaigoje bus pristatytas Lenkijoje, Torūnėje ir Varšuvoje vyksiančiame tarptautiniame teatro festivalyje "Kontakt". 2002 metais spektaklis buvo parodytas Maskvos Naujosios dramos festivalyje. Keliaujantis jauno dramaturgo darbas yra įvertintas ir Lietuvoje - praėjusį sezoną jam buvo skirta premija "Už geriausią lietuviškos dramaturgijos pastatymą Lietuvos teatruose".

Šiuo metu OKT vyksta intensyvios repeticijos. Dėl jų buvo atsisakyta kelių išvykų į Portugaliją ir Serbiją. Nacionalinės premijos laureatas režisierius O.Koršunovas stato Williamo Shakespeare'o (Viljamo Šekspyro) tragediją "Romeo ir Džuljeta".

Romeo vaidmenį spektaklyje repetuoja Giedrius Savickas ir Gytis Ivanauskas, Džuljetos - Rasa Samuolytė ir Rasa Marazaitė, Merkucijaus - Dainius Kazlauskas, Benvolijaus - Saulius Mykolaitis, Auklės - Eglė Mikulionytė, Pario - Dainius Gavenonis, Tebaldo - Darius Gumauskas, senjorų Montekių - Remigijus Bilinskas ir Vesta Grabštaitė, Kapulečių - Vaidotas Martinaitis ir Dalia Michelevičiūtė, fra Lorenco - Remigijus Vilkaitis, kunigaikščio Eskalo - Arūnas Sakalauskas.

Spektaklio scenografiją kuria Jūratė Paulėkaitė, kostiumus - Jolanta Rimkutė.

"Romeo ir Džuljetą" prodiusuoja Lietuvos kultūros ministerija, tarptautinė programa "THEOREM", "Hebbel" teatras Berlyne, kur birželio 12-14 dienomis įvyks pasaulinė spektaklio premjera, Niu Heiveno (JAV) tarptautinis festivalis, kurio programoje OKT spektaklis bus rodomas birželio 19-22 dienomis bei Avinjono tarptautinis festivalis, kurio svečiai pamatys lietuvių "Romeo ir Džuljetą" liepos 9-15 dienomis.

Numatoma, kad "Romeo ir Džuljeta" Vilniaus scenoje pasirodys tik spalio mėnesį.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją