Leszekas Mądzikas gimė 1945 m. vasario 5 d. Bartošovinuose, netoli Kielcų. Jis – Katalikiškojo Liublino universiteto (KUL) Plastikos scenos įkūrėjas, jos meno direktorius, 16-os spektaklių režisierius. Lenkijoje, Prancūzijoje, Vokietijoje ir Portugalijoje statytų spektaklių scenografijos autorius, Poznanės dailės akademijos profesorius. Dėstė universitetų ir meno mokyklų studentams JAV, Vokietijoje, Suomijoje, Olandijoje, Čekijoje, Latvijoje, Estijoje, Airijoje, Prancūzijoje.

Leszekas Mądzikas su savo teatru svečiavosi penkiuose žemynuose, dalyvavo per 50 tarptautinių festivalių, iš daugelio jų grįžo su apdovanojimais. Užsienyje jo pavardė minima šalia nekonvencijonalaus Lenkijos teatro kūrėjų: Grotowskio, Kantoro, Szajnos. Mądzikui pavyko sukurti originalų, nepakartojamos vieningos stilistikos teatrą. Gyvenimas ir mirtis, tai, kam esame pasmerkti, yra nuolatinės menininko kūrybos temos, atskleidžiamos puikia forma. Gastroliuodamas su teatru, Leszekas Mądzikas fotografuoja. Taip gimsta ne reportažinės fotografijos, o nuotraukos impresijos, nuotraukos refleksijos, metaforos. Ši paroda atskleidžia vieną iš kelių, vedančių Leszeko Mądziko teatro link, šįkart - per fotografiją.

,,Atėjo laikas įamžinti akimirkas, iki šiol ilgiau išlikdavusias tik atmintyje. Trapūs momentai, egzistuojantys lyg išimti iš konteksto, asmeniškos akimirkos man, temai, ties kuria dirbu, apie kurią galvoju. Jos visuomet sukuria savo šviesą. Tokias jas ir fotografuoju.

Nuotraukos gimsta keliaujant su teatru. Visada lieka laiko fotografuoti. Peizažus, žmones, daiktus aptinku įvairiose keisčiausiose pasaulio vietose. Jų įamžinti pėdsakai nėra svarbiausi kuriant spektaklius, man jų reikia gal labiau intuityviai nei konkrečiai. Dažnai negaliu racionaliai paaiškinti, kodėl užfiksavau tokį, o ne kitokį vaizdą. Tai mano intymus ir labai didelis džiaugsmas, atrandamas mažu objektyvu.”

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją